Katalin walesi hercegné tapsol

Kiderült Katalin hercegné betegsége, rákkal diagnosztizálták

Lassan hónapok óta a fél világ azt találgatja, hogy milyen egészségügyi problémája lehet Katalin hercegnének. Most fény derült az igazságra, a walesi hercegnő betegsége rákos eredetű.


Ma este, azaz március 22-én jelentette be Katalin walesi hercegné videóüzenetben, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és megkezdte a kemoterápiás kezelést. Az elmúlt hónapokat hihetetlenül nehéznek nevezte.

Diagnózisa III. Károly királyét követi, aki február elején jelentette be saját rákdiagnózisát és kezelését. A bejelentés egy olyan időszakot követően történt, amikor Katalin egészségi állapotát nagyfokú bizonytalanság övezte, mivel januárban hasi műtéten esett át, és a lábadozás idejére eltűnt a nyilvánosság elől.

A királyhoz hasonlóan a 42 éves Katalin sem pontosította, hogy milyen rákja van, de kérte a nyilvánosságot és a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a magánéletére vonatkozó igényét.

„Reméljük, megértik, hogy családként most egy kis időre, térre és magánéletre van szükségünk, amíg befejezem a kezelésemet”

– mondta Katalin.

„Ez természetesen hatalmas sokként ért minket, és Vilmos és én mindent megtettünk, hogy ezt a családunk érdekében feldolgozzuk és kezeljük. Ez pedig időbe telt.”
Katalin hercegn\u00e9Újabb hírek érkeztek Katalin hercegné gyógyulásárólFotó: Getty

Nyitókép: Getty Images