Katalin hercegné

Katalin hercegnét először látták betegsége bejelentése óta

Hónapok óta nem látták a nyilvánosság előtt megjelenni a walesi hercegnét, most több hírügynökség is arról számolt be, hogy Katalint a gyermekei társaságában látták.


A People és a Us Weekly forrásai szerint Katalin walesi hercegné nemrég családjával, köztük a 10 éves György herceggel, a 9 éves Sarolta hercegnővel és a 6 éves Lajos herceggel volt kint a szabadban. Bár jelenleg nincsenek fotók vagy videók a látottakról, a beszámolók szerint Katalint most először látták a nyilvánosság előtt, mióta márciusban videóüzenetben bejelentette rákdiagnózisát.

A hercegné nagyjából ugyanekkor mutatkozott nyilvánosan utoljára, amikor Vilmos herceggel lefilmezték, amint elhagynak egy windsori rezidenciájuk közelében lévő mezőgazdasági boltot.

Katalin utoljára decemberben teljesített hivatalos királyi kötelezettséget, amikor csatlakozott a királyi családhoz a hagyományos karácsonyi reggeli istentiszteletre való sétán a sandringhami birtokon.

A hercegné januárban elhalasztotta további nyilvános szerepléseit, miután tervezett hasi műtéten esett át. A Kensington-palota akkori közleménye szerint Katalin a húsvéti ünnepekig nem tért volna vissza királyi kötelezettségeihez, de a váratlan rákdiagnózis miatt ez kitolódik.

Bár a palota nem közölte, hogy a hercegnének milyen típusú rákja van, vagy hogy a betegség milyen stádiumban van, Katalin márciusi videójában elmondta, hogy megelőző kemoterápián vesz részt. Egészségi állapotáról azóta nem érkezett hivatalos frissítés, Vilmos herceg nemrég annyit nyilatkozott egy eseményen feleségéről, hogy „jól van”.

„A hercegnő akkor tér vissza a hivatalos feladatokhoz, amikor az orvosi csapata engedélyt ad rá. Jó hangulatban van, és arra összpontosít, hogy teljesen felépüljön”

– mondta a Harper's Bazaarnak márciusban egy palotabeli bennfentes.

(Harper's Bazaar)

Nyitókép: Getty Images