Katalin hercegné

A palotának nincs időkerete Katalin hercegné visszatérésére

Sokan reménykednek, hogy Katalin visszatér királyi kötelezettségeihez.

A múlt hétvégén Katalin walesi hercegné levelet küldött az Ír Gárdának, amelyben bocsánatot kért, amiért elmulasztotta az éves Trooping the Colour ceremónia előtt egy héttel tartott ezredesi szemlét.

A levél megfogalmazása reményt adott a királyi rajongóknak, hogy Katalin megjelenhet a Buckingham-palota erkélyén a június 15-i díszszemlén, de egy új jelentés arra figyelmeztetett, hogy nincs időkeret a hercegné a közéletbe való visszatérésére vonatkozólag.

A Daily Beast által közzétett cikkben egy forrás azt állította, hogy hiba túlelemezni Katalin levelét.

„Szerintem hiba a levele szövegében turkálni, hogy a szándékaira utaló nyomokat keressünk. Biztos vagyok benne, hogy valóban reméli, hogy 'nagyon hamar' újra képviselheti az Ír Gárdát, ennek az érzésnek a nem bonyolult, normális értelmezésében”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy értesülései szerint nincs időkeret arra vonatkozóan, hogy Katalin hercehné visszatérjen a nyilvános feladatokhoz.

„Valójában nem hiszem, hogy a feljegyzése arra utalna, hogy a jövő hónapban le fog rohamozni a főhadiszállásukra, hogy ellenőrizzen egy felvonulást.”

Ugyanez a bennfentes beszélt a vitatott királyi anyák napi fotóról is, amely az év elején jelent meg.

Márciusban a család megosztott egy képet Katalinról a három gyermekével, de a képet a hír- és fotóügynökségek gyorsan visszavonták, miután kiderült, hogy azt manipulálták, és napokkal később a hercegné elnézést kért az esetleges félreértésekért.

Akkoriban egyre több volt a spekuláció Katalin egészségi állapotával kapcsolatban, és ez tovább szította az összeesküvés-elméleteket, amelyeket a palota igyekezett elfojtani.

Nem sokkal ezután Katalin hercegné közzétett egy videót, amelyben elmagyarázta, hogy az év elején végzett hasi műtétje során rákot találtak nála, majd megelőző kemoterápián vett részt.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images