Lajos herceg, Katalin hercegné, Sarolta hercegnő, György herceg és Vilmos herceg a Buckingham-palota erkélyéről nézik a Trooping the Colour zászlós díszszemlét 2022. június 2-án Londonban

Katalin hercegné nehezen nyílt meg anyai bűntudatáról

A walesi hercegné befolyását arra használja, hogy világszerte elérje és támogassa az embereket.

Katalin hercegné a Happy Mum, Happy Baby című podcast műsor vendégeként jelent meg korábban, hogy Giovanna Fletcher műsorvezetővel beszélgessen az anyaságról, és lebontsa az azzal kapcsolatos korlátokat.

A podcast során Katalin olyan, a figyelmet igénylő témákról beszélt nyíltan, mint a terhesség nehézségei, a súlyos reggeli rosszullétekkel kapcsolatos saját tapasztalatai és Vilmos herceg tehetetlenség érzése. Beszélt a szülése utáni félelmetes fotózkodásról a Lindo Wing lépcsőjén a és legfőképpen az anyai bűntudatról is, amit szerinte minden anya átél.

„Még ma reggel is, amikor idejöttünk az óvodai látogatásra, György és Sarolta azt kérdezte: „Anyu, hogy lehet, hogy ma reggel nem viszel el minket az iskolába?”. Van egy ilyen húzóerő, de én annyira gyakorlatias anya vagyok, és bármit is csinálsz, biztos akarsz lenni benne, hogy a lehető legjobb munkát végzed a gyerekeiért”

– mondta Fletchernek.

Ezt újra és újra hallani az anyukáktól. Még azoktól az anyáktól is, akik nem feltétlenül dolgoznak, akiket nem húznak abba az irányba, hogy zsonglőrködniük kell a munka és a családi élet között - mindig van valami. És [az ember] mindig úgymond megkérdőjelezi a saját döntését, a saját ítélőképességét, meg ilyen dolgokat, és azt hiszem, ez már a baba születésének pillanatától kezdődik

– tette hozzá.

Fletcher később az OK! interjújában elmondta, Katalin hercegné és ő is nagyon idegesek voltak a podcast ezen epizódjának forgatásakor.

„Tudni, hogy bármit is mondasz, el fogják venni és boncolgatni fogják, nagyon nehéz lehet. Nehéz lehet eligazodni abban, hogy mennyit osszunk meg, és hogy megbízhatunk-e a beszélgetőpartnerünkben. Megtiszteltetésnek éreztem, hogy megkaptam ezt a lehetőséget”

– fogalmazott.

Szerencsére az interjút jól fogadta a hallgatóság és a mai napig Katalin hercegné egyik legfontosabb szereplésként tartják számon.

(Marie Claire)

Nyitókép: Getty Images / Indigo / Max Mumby