György, Lajos, Sarolta és Katalin

Katalin hercegné a gyereknevelésben is fittyet hány a királyi szokásokra

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyakran nyújtanak betekintést a zárt ajtók mögötti életükbe. Legyen szó a szokásos ételrendelésükről vagy György herceg kedvenc Disney-filmjéről, csak úgy várjuk az új információkat a család életéből.


Gyakran beszélnek arról is, hogyan nevelik három gyermeküket, elárulva, hogy „csevegő kanapét" használnak a kicsik fegyelmezésére, Katalin pedig a „kezek nélküli" hozzáállást alkalmazza.

Úgy vélik, hogy Katalin számos más módon is szembemegy a királyi hagyományokkal.

Szülői szakértő, Mariyah Hafesji mesélt arról, hogy Katalin nevelése miben különbözik az őt megelőző királyi családtagokétól, és megjegyezte, hogy „nem szégyell nevetni, vigyorogni és táncolni a családjával a királyi megjelenéseken", ami szokatlan a család tagjaitól. Természetesen viselkedik fiaival és lányával, és bátorítja önállóságukat.

Hafesji szerint:

A meleg kapcsolat kialakítása a gyerekekkel, olyan szülői technika, amely rendkívül hasznos a gyerekek fejlődése szempontjából, mivel arra ösztönzi őket, hogy használják a saját agyuk „szociális" részét.
Sarolta, Katalin, Lajos \u00e9s Gy\u00f6rgy herceg

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Amikor együtt vannak a nyilvánosság előtt, mindig György, Sarolta és Lajos közelében tartózkodnak, ügyelnek arra, hogy teret adjanak nekik, miközben meg is nyugtatják őket jelenlétükkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy kamerák és sajtóhad veszi őket körül, Katalin mindig figyel a gyermekeire, és ha azok nyugtalanná válnak vagy szükségük van rá, letérdel melléjük, hogy megnyugtassa őket.

Azzal, hogy így leguggol hozzájuk, megnyugtatja őket. Ez a vonás a korábbi királyi szülőknél nem volt jellemző, ami azt mutatja, hogy Katalin eltávolodik a királyi hagyományoktól.

Katalin ritkán válik el a gyerekeitől a nyilvánosság előtt. Nem sétál előttük, vagy áll külön tőlük, ami ismét azt mutatja, hogy ők az életében prioritást élveznek. Ez a fajta szülői magatartás elősegíti az önbecsülést, miközben arra bátorítja őket, hogy tisztán kommunikáljanak.

Nyitókép: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

(Marie Claire)