Katalin hercegné

Újabb teóriák keringenek Katalinról a róla készült paparazzi kép óta

A január végén tervezett hasi műtéten átesett Katalin hercegné hosszú hetekig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. A napokban azonban lencsevégre kapta őt egy fotós, ahogy épp utazik – napszemüvegben, egy autó anyósülésén – a windsori kastély területén. A kép azonban nem hogy megnyugtatta volna a közvéleményt, hanem minden eddiginél vadabb elméletek születtek.


Január 17-én a Kensington-palota bejelentette, hogy a walesi hercegné tervezett hasi műtéten esik át, majd ezután másfél-két hétig kórházban marad. Hozzátették, hogy visszatérésére csak húsvét után, azaz április környékén lehet számítani.

A nyilatkozat egyértelműnek tűnt, mégis ahogy teltek a hetek, a brit sajtó egyre türelmetlenebb volt a hercegnével kapcsolatban, így mindenfelé pletykák kezdtek el terjedni lehetséges állapotáról. Többen már azt hangoztatták, hogy Katalin eltűnt és ezzel függ össze az az eset is, amikor február végén férje, Vilmos herceg hirtelen lemondta egyik nyilvános szereplését.

A Kensington-palota ezután megismételte eredeti nyilatkozatát:

Kezdettől fogva nagyon egyértelmű volt, hogy a walesi hercegnő húsvét utánig távol van, és a palota csak akkor ad frissítéseket, ha valami jelentős dologról van szó.

Március 4-én, hétfőn aztán felrobbant az internet: először készült fotó a lábadozó Katalin hercegnéről. A lesifotó futótűzként terjedt az interneten és újabb összeesküvés-elméleteknek adott melegágyat. Egyes kommentelők meg voltak győződve arról, hogy a fotók megrendezettek – vagy ami még bizarrabb – egy testdublőrt használtak a felvétel elkészítéséhez – olvasható a Vouge cikkében.

Emellett más fura események is szemet szúrtak a szemfüles rajongóknak: Katalin neve március 4-én még ott volt, másnapra azonban már eltűnt a júniusban megrendezésre kerülő Trooping the Colour oldaláról. Ez egy évenként megszervezett rendezvény, ami mögött a brit hadsereg áll és gyakran részt vesznek ezen a királyi család tagjai is.

A összeesküvés-elméletek hívőinek pedig egyből szemet szúrhat, hogy a hercegné nevének levétele és a paparazzi fotó készülte pont egy napra esik. A következtetéseket mindenki levonhatja magának, Katalin állapotára pedig legkésőbb húsvét után valóban fény derül.


Nyitókép: Getty Images