Katalin hercegné

Katalin hercegné kómába került? A palota reagált a hírre

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Katalin hercegné kórházba került egy tervezett hasi műtét miatt. A napokban azonban egy spanyol újságíró terjeszteni kezdett egy hírt, miszerint a hercegné mesterséges kómában fekszik. De mi az igazság? A palota most reagált.


A walesi hercegnő nemrégiben hasi műtéten esett át, ami után Concha Calleja újságíró a népszerű spanyol Fiesta hírműsorban tévesen azt állította, hogy a 42 éves Katalin komplikációk miatt kómába esett – számolt be a hírről a The Times.

„Az orvosoknak drasztikus döntéseket kellett hozniuk a felmerülő komplikációk miatt”

– mondta a spanyol riporter a The Times szerint.

„A döntés az volt, hogy mesterséges kómába helyezik. Intubálniuk kellett. Komoly komplikációk léptek fel, amire nem számítottak, mert a műtét jól sikerült, de a műtét utáni időszak nem ment olyan jól.”


Calleja a műsorban arról számolt be, hogy Katalin élete veszélyben volt a műtétet követően, és hogy gyakorlatilag egy egész kórházat állítottak fel a királyi család otthonában a felépülési folyamat idejére. Más spanyol médiumok is átvették a jelentést. Egy palotai forrás azonban hevesen cáfolta az állításokat – értesült a PEOPLE.

„Ez teljes képtelenség”

– mondta egy palotai forrás.

„Az az újságíró meg sem próbálta ellenőrizni a forrásait. Senkit sem kérdezett meg a palotából az állításokról. A történetet teljes mértékben kitalálta, egyáltalán nem igaz, amit állított.”

Katalin hercegné valószínűleg pont az ilyen álhírek terjesztése miatt döntött úgy, hogy csak a rendkívül fontos információkat oszthatják meg egészségügyi állapotáról, ugyanis próbálja a lehető legnormálisabb körülményeket teremteni gyermekeinek.

„A walesi hercegnő méltányolja az érdeklődést. Reméli, hogy a közvélemény megérti azt a vágyát, hogy a lehető legnagyobb normalitást tartsa fenn gyermekei számára; és azt a kívánságát, hogy személyes egészségügyi információi bizalmasak maradjanak. A Kensington-palota ezért csak akkor fog híreket közölni Őfelsége állapotáról, ha jelentős új információkat tudunk megosztani”

– áll a Kensington-palota első közleményében.

Fotó: Getty Images