Lajos herceg 2022. júniusában a királynő platina jubileumán

Különös dologról árulkodik Lajos herceg szülinapi fotója a testbeszéd-szakértő szerint

Lajos herceg április 23-án lett ötéves, az alkalom kapcsán Vilmos herceg és Katalin hercegné két vadonatúj fotót tett közzé róla.


Az elsőn Lajos egy talicskában szórakozik, miközben édesanyja kedvesen nézi őt, a második pedig egy közeli kép a kisfiúról, amint vigyorog.

Judi James testbeszéd-szakértő alaposabban szemügyre vette az első felvételt, és arra a következtetésre jutott, hogy ez nem csak egy imádnivaló fotó − hanem valójában sokat elárul Katalin és Lajos kapcsolatáról.

Ez egy aranyos felvétel, amely mögöttes utalásokkal bír. Katalin végignézi, ahogy a legkisebb gyermeke is kezd felnőni és egyre önállóbbá válni

− mondta James.

A szakértő így folytatta:

Katalin úgy döntött, hogy belehajol a felvételbe, és tolja Lajost a talicskában. És bár ez egyértelműen egy játék része, visszautalhat azokra a napokra, amikor még babakocsiban tolta őt. Talán csendesen vonakodik attól, hogy túl hamar felnő a harmadik gyermeke is.

Valóban, bár Lajos még mindig kicsi, de már nem kisgyermek. Ami a 9 éves György herceget és a 7 éves Sarolta hercegnőt illeti, ők napról napra felnőttebbnek tűnnek − ezt jól példázza György kiemelt szerepe is Károly király koronázásán.

Feltűnő, hogy most Katalin is szerepel a fotón Lajossal, pedig korábban inkább a kamera mögött állt a gyermekei ünnepi pillanatképein, ami azt jelenti, hogy György, Sarolta és Lajos mindig közvetlenül rá reagáltak, nem pedig valamilyen külső felszólításra.

Lajos inkább félrenéz és mosolyog, ami megfelel a rá jellemző társadalmi magabiztosság és játékosság szintjének. A kis herceg egyébként fergeteges bohóckodásai miatt vált híressé, és egyértelműen a javíthatatlan tréfamester szerepét tölti be testvérei között.

Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

(Marie Claire)