Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyermekeikkel sétálnak

Sarolta hercegnő és Lajos herceg ezért veszítik el címeiket apjuk koronázásakor

II. Erzsébet királynő halála után számos változás következett be a monarchia rendszerében. Többen új megszólításban részesültek, ezeknél pedig még lényegesebb történések következhetnek Vilmos herceg trónra lépése után. Például Sarolta hercegnő és Lajos herceg is elveszíthetik címeiket.


A néhai Erzsébet királynő halálát követően az addigi Károly walesi hercegből III. Károly király lett, legidősebb fia, Vilmos herceg pedig megkapta korábbi címét. Ezzel együtt Katalin hercegné Diána régi címét örökölte meg, tehát hivatalosan is ő lett Wales hercegnéje. Ez egy jelentős vállalás a karrierjében, hiszen Károly első felesége mély nyomot hagyott a rajongóiban. Katalin ezzel kapcsolatos meglátásait egy korábbi cikkünkben lehet elolvasni.

Vilmos hercegék gyermekei a változtatással egyidejűleg új vezetéknevet kaptak. A királyi család névadási hagyományai szerint, őket onnantól kezdve György Walesnek, illetve Sarolta ésLajos Walesnek kell szólítani az új hercegségük után.

Ez már alapjában véve is egy nagy változás, de még ezeknél is nagyobb módosítások mehetnek végbe, ha Károly király után Vilmos lesz az uralkodó. Marlene Koenig királyi szakértő így nyilatkozott a jövőben várható címmódosításokról:

„Amikor az apjuk — Vilmos herceg — király lesz, Györgyből először cornwalli, majd természetesen walesi herceg lesz. De Sarolta és Lajos nem tartoznak majd sehova."

A királyi címek struktúrájának és öröklésének sorrendjei szerint ez egy természetes dolog, mivel nincsen aktuális hercegség, amit megkaphatnának. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Sarolta majd királyi hercegnővé válhat Anna hercegnőt követően.

Ezzel együtt arról is szólnak pletykák, hogy esetleg egy másik rangot is megkaphat, mellyel a néhai uralkodónő előtt tiszteleghet. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Mindent összegezve drámaian hangozhat, hogy a semmi hercege és hercegnője lesz belőlük, ez azonban csak a hivatalos megszólításukban játszik majd szerepet.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire