A walesi, illetve a sussexi hercegi pár

Katalin hercegné és Markle megható gesztust tettek a királynő tiszteletére

A királyi családban az ékszereknek mindig szimbolikus jelentésük van. II. Erzsébet például az alapján válogatta meg brossait, hogy a felvett darab kifejezze az érzéseit. Az egykori uralkodó emlékére ezt a hagyományt követve Katalin hercegné és Meghan Markle egy szívhez szóló gesztust tettek.


Szeptember 14-én a királyi család tagjai — köztük Vilmos és Harry herceg — a néhai uralkodó koporsója mögött haladtak a londoni Westminster Hallba tartó úton. Ott a canterburyi érsek rövid szertartást tartott, amely a királynő végső nyugalomra helyezésének kezdetét jelezte. Ekkortól a nyilvánosság tagjai is tiszteletüket tehetik.

A sussexi és a walesi hercegné is jelen voltak férjeik mellett. Meghan Markle ugyan csak rövid ideig volt a királyi család dolgozó tagja, mégis tisztában volt azzal, mennyi mindent jelenthetnek az öltözködési döntései.

Ékszerválasztása éppen ezért egy gyöngy és gyémánt fülbevalóra esett, melyet korábban magától II. Erzsébet királynőtől kapott.

Meghan Markle a II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151t\u0151l kapott f\u00fclbeval\u00f3j\u00e1ban

Fotó: Getty

Vilmos herceg felesége hasonló gesztussal tisztelgett az egykori uralkodónő, illetve néha anyósa, Diána hercegné emléke előtt is.

Az ő — szintén gyémántból és gyöngyből készített— fülbevalóját Károly király első felesége hordta. Diána többször is viselte azt a darabot még a királyi család tagjaként. Erzsébet királynő tiszteletére pedig egy ezüstlevelet ábrázoló bross mellett döntött. A szóban forgó darabot II. Erzsébet 1999-ben viselte egyszer, amikor a dél-koreai Szöulban tett állami látogatást.

A walesi hercegné ezt a brosst egy elegáns, fekete gyapjúkabát fölött hordta. Fején fekete kalappal jelent meg, arcát pedig egy ugyanolyan árnyalatú, hálós fátyollal takarta.

Katalin hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos herceg

Fotó: Getty

Ez egyike volt azon ritka alkalmaknak, amikor Vilmos herceg és felesége, valamint Harry herceg és Markle egymás mellett tűntek fel. A sussexi pár 2020-as távozása óta feszült a viszony a két család között, Vilmosék viszont a királynő halálát követően olajág gyanánt felkérték Harryéket, hogy együtt vonuljanak el egy windsori sétára.

Sokan azt hihetnék, hogy ezután már mindkét fél nyitott a békülésre, ám ez közel sem egyértelmű. Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk egy szakértő véleményét a walesi herceg gesztusáról.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire