Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné

Vilmos herceg ezen a megjelenésen is Katalint védte

Katalin walesi hercegné márciusban egy videóüzenetben jelentette be, hogy rákkal küzd és „egy kis időt, teret és magánéletet” kért, amíg befejezi a megelőző kemoterápiás kezelést.

Miközben Katalin hercegné a gyógyulására összpontosít, a hírek szerint szerettei szilárd támogatással veszik körül. Ezek között, természetesen, ott van férje, Vilmos herceg is, akit a walesi hercegné videóüzenetében „a vigasztalás és a megnyugtatás nagyszerű forrásaként” méltatott.

Vilmos herceg májusban a BAFTA TV Awards díjátadónegy videóüzenet erejéig jelent meg, amelyben úgy tűnt, hogy megvédi felesége magánéletét annak lábadozása közben.

Vilmos, aki a BAFTA védnöke, a videóban a BAFTA ösztöndíját elnyerő, 74 éves Floella Benjamin bárónő iránti elismerését fejezte ki, akit többek között a gyermekek és fiatalok támogatásáért és a sokszínűség előmozdításáért méltattak.

A sasszemű nézők azonban hamar észrevették a forgatás helyszínét: a walesi herceg úgy döntött, hogy az üzenetet apja, Károly király otthonából, a windsori kastélyból veszi fel, nem pedig saját otthonából, Adelaide Cottage-ból, ahol Katalin hercegné éppen lábadozik.

A források szerint ez egyértelmű lépésnek tűnik, hogy megvédje feleségét és biztosítsa a magánéletét ebben a nehéz időszakban.

A walesi hercegné 2024-ben ideiglenesen visszalépett a királyi feladatoktól, miután január közepén tervezett hasi műtéten esett át.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor tér vissza a királyi szolgálatba, mivel a hírek szerint Károly király ragaszkodik ahhoz, hogy ez a saját feltételei szerint történjen, és csak akkor, ha Katalin készen áll rá.

„A munkám mindig is mély örömet okozott nekem. És alig várom, hogy visszatérhessek, amikor képes leszek rá, de egyelőre a teljes felépülésre kell koncentrálnom”

– fogalmazott Katalin a márciusi videóban.

(Marie Claire UK)

Nyitókép: Getty Images