Kate Middleton és Vilmos cambridge-i herceg

Így ünnepli Kate Middleton és Vilmos herceg a királynő platina jubileumát

A jeles alkalmat ünneplő hosszú hétvégén rengeteg programon lesznek hivatalosak a királyi család tagjai. Mindemellett Kate Middleton és Vilmos cambridge-i herceg egy régi szokást élesztenek fel az évforduló alkalmából, mellyel méltón tiszteleghetnek a királynő 70 éves uralkodása előtt.


Az Egyesült Királyság minden területén rendezvényeket és karneválszerű ünnepségeket szerveznek a királynő köszöntésére, melyek közül sokra hivatalosak a királyi családtagok is. Ilyen esemény lesz például a Buckingham-palotából élőben közvetített koncert, valamint a június 2-án megrendezésre kerülő éves Trooping the Colour — színpompás felvonulás — esemény is, amely a hosszú hétvégét indítja.

Kate Middleton és férje egy platina jubileumi turnéra indulnak, hogy megünnepeljék Őfelsége uralkodását. 2012-ben még maga a királynő néhai férjével, Fülöp herceggel együtt tette meg a hasonló körutat, ezúttal viszont a fiatalabb generációk látogatnak el bizonyos településekre.

Hogy mindeközben hol lesznek majd a gyermekeik, vagyis György és Lajos hercegek, valamint az egyetlen lánytestvér Sarolta hercegnő, még nem lehet biztosra tudni. A szülők annyit árultak el, hogy mindhárman kiemelt és jól látható szerepet kapnak majd az ünnepségek során.

Harry herceg pár héttel ezelőtt meglátogatta a királynőt, mely során ő és családja is meghívást kaptak az eseményre. Nemsokkal a beszélgetésük után Meghan Markle férje aggodalmát fejezte ki a részvételével kapcsolatban, ugyanis elképzelhető, hogy nem tud majd élni a lehetőséggel. Bár minden erejével azon van, hogy meg tudjon jelenni, zsúfolt időbeosztása miatt viszont nem biztos, hogy haza tud utazni abban az időszakban. Az esélyekről és az okokról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Sajnos az sem egyértelmű, hogy maga II. Erzsébet királynő meg tud-e jelenni, mivel folyamatosan romló egészségügyi állapota nem biztos, hogy módot ad rá. A Marie Claire cikkében ezt mondta egy királyi szakértő:

„A feltételezés most az, hogy a királynő nem lesz jelen az eseményeken. Ha őfelsége mégis részt vesz rajtuk, az aznap fog eldőlni, és a királyi család egy másik tagja fogja elkísérni.”