Pasqyra Beach

A világ legkékebb vizű tengerpartja közelebb van, mint gondolnád

Számos tanulmány alátámasztja, hogy milyen pozitívan hat ránk a víz közelsége. Nyugodtabbá, kreatívabbá és minden szempontból jobb emberré tesz minket. De miért töltenénk az időt bármilyen víz mellett, ha az a világ legkéklőbb vize is lehet?


Hogy segítsen az embereknek megtalálni a legkékebb vizeket, a CV Villas összegyűjtötte a világ 200 strandjának Google-térképes képeit, majd elemezte azokat, hogy megmutassa az RGB színkódjukat, és ezt összevetette a kék legkékebb árnyalatának, a YInMn Blue-nak a színkódjával, amelyet az Oregoni Állami Egyetem tudósai fedeztek fel 2009-ben.

A vizsgálódás elvégzése után a csapat megállapította, hogy az albániai Pasqyra Beach (Tükör-strand) vize a világ legkékebbje.

A Pasqyra strandé az első hely, mivel tengere mindössze 12,4 ponttal marad el a YInMn Blue árnyalatától

− osztotta meg a vállalat. A Tükör-strandként ismert strandot az albán tengerpart egyik fénypontjának tartják, és nem véletlenül: amikor a napfény a tenger felszínére esik, tükörszerű hatást kelt.

A strand az ország déli végén, a görög Korfu szigetével szemben található, és nagy sziklaalakzatok közé ékelődik, amelyek segítenek megvédeni a széltől. Félreeső elhelyezkedése miatt a strandon csak egy étterem és egy bár található, de ez is bőven elég egy fantasztikus tengerparti naphoz. És bár az odajutás egy kis erőfeszítést igényel, ez a strand messze nem egy rejtett gyöngyszem, ezért készülj fel a tömegre, ha arra jársz!

A Pasqyra Beach mellett a második helyen a görögországi Paralia Mpouka (Long Beach) áll, amely mindössze 13,6 pontra van a YInMn Blue-tól, majd a harmadik helyen a görögországi Kassiopi következik mindössze 14,1 ponttal. Őket a franciaországi Plage de la Vernette és a törökországi Kaputas Beach követi, és ezzel teljessé vált az első öt helyezett.

A CV Villas szerint a világ legkékebb vizű helyei közül a 30 legjobb hely közül hét Görögországhoz tartozott, köztük a már említett kettő, a krétai Voulisma Beach, a kefalóniai Foki Beach, a szintén krétai Omprogialos, a kefalóniai Antisamos és a Dafnoudi Beach. A történet tanulsága, hogy ha komolyan kék vizet akar látni, foglaljon repülőjegyet Albániába és Görögországba, amilyen gyorsan csak lehet. További részletek a cvvillas.com oldalon.

Forrás: travelandleisure

Nyitókép: Shutterstock