Férfi sziluettje a reptéren, kint épp felszáll egy repülő

Ez a 3 leggyakoribb ok, amiért lekésheted a repülőt

Vagy megtörtént már, vagy csak attól tartunk, hogy lekéssük a repülő indulását egy utazás alkalmával. A késés leggyakoribb okait szedtük össze, valamint egy egyszerű módot, hogy a repülőtéri utazás a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

A USA Today Blueprint 5000 amerikai utazót kérdezett meg, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer repülővel utaztak.

Három kategóriában 15 kérdést tettek fel nekik: poggyász és túlcsomagolás, általános felkészültség és ellenőrzési pontok. Ezek alapján kiderült a három leggyakoribb mód, amellyel az emberek lekésik a járatukat:

1. Elfelejtik levenni az öveket és a cipőket

Az első hiba, amit az időhiányban szenvedők elkövetnek, hogy a biztonsági ellenőrzéshez közeledve elfelejtik levenni az öveket és a cipőket. A megkérdezettek 28 százaléka mondta, hogy nem emlékszik a szkennereknél való sorban állás közben, hogy le kellene vennie bizonyos ruhadarbokat, pedig ezzel rengeteg időt meg lehetne spórolni.

2. Telefonokkal, ékszerekkel vagy kulcsokkal a kezükben sétálnak át a szkenneren

További 28 százalék ismerte el, hogy úgy sétál át a szkenneren, hogy még mindig viseli az ékszereit vagy szorongatja a telefonját. Emiatt azonban vissza kell térniük a kiindulópontra, és mindent újra kell kezdeniük.

3. Nem veszik ki az elektronikai eszközöket a kézipoggyászból

Egy másik hiba, hogy az ellenőrző ponthoz álló sorbanálláskor sokan elfelejtik kivenni a laptopot, telefont vagy tabletet a kézipoggyászból. Bár ezt már nem mindenhol kérik, érdemes azért nem a táska mélyére tenni az elektronikai eszközöket, hogy kérés esetén gyorsan elő tudjuk venni azokat.

Egyéb kockázatok

Sokan a várakozási időt a reptéri kávézókban, bárokban vagy boltokban ütik el a reptereken, és könnyen megfeledkezhetnek arról, hogy vissza kell érni a beszálló kapukhoz, főleg, ha épp nagyon belefeledkeztek a vásárlásba vagy iszogatásba.

A másik fontos információ, amire figyelnünk kell a repülőtérre megérkezve, hogy melyik terminálról indul a gép. Ennek szerepelnie kellene a jegyen, de sokan elvétik még így is az indulási helyet. Ha nem vagyunk biztosak, kérdezzünk meg valakit inkább, hogy jó helyen vagyunk-e.

(Sun)

Nyitókép: Unsplash