Üres ülések a repülőgép utasterében

Ezek a legrosszabb helyek a repülőn, amiket soha ne válassz

A vakáció és nyári szabadságok már nincsenek messze, sokan most kezdik szervezni az utazásokat és a foglalásokat. A megfelelő ülőhelyek megtalálása a repülőn, művészet. A legtöbb légitársaság ma már biztosít olyan opciót is, hogy korán kiválaszthassuk az ülőhelyünket, így nem meglepő, hogy a „legjobb repülőgépülések” kifejezésre irányuló Google-keresések 297%-kal nőttek ezen a héten.

A megfelelő ülés kiválasztása számos előnnyel jár, beleértve a nagyobb kényelmet, a jobb megközelíthetőséget, a kilátást és a biztonságot.

Anton Radchenko, az AirAdvisor szakértője összefoglalja, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb ülések, amelyek közül érdemes választani a repülőgépen.

1. A repülőgép eleje

Radchenko szerint a legtöbb kényelemmel rendelkező terület a repülőgép elején található, mivel itt lehet először fel- és leszállni, így minimalizálva a beszállással töltött időt.

Emellett a repülőgép elejére érkezik először az étel és az ital, kevesebb a turbulencia, és általában csendesebb is.

2. Ablak melletti ülések

Az ablak melletti ülések a legkeresettebb helyek, nem véletlenül, ráadásul csodás látvány tárul a szemünk elé.

Radchenko szerint a repülőgép bal oldala az ablakok elhelyezkedése miatt általában több helyet biztosít a fejtámlának, mint a jobb oldal, ezért célszerű a bal oldalt választani.

3. Középső és szárnyvégi ülések

Legyünk őszinték, senki sem szeret középen ülni, mert az olyan szűkös. Azonban mégis a középső, a szárny fölötti rész a legkényelmesebb hely.

„Ez hasznos azoknak, akik szenvednek a légibetegségtől, vagy a lehető legsimább utazást részesítik előnyben”

– mondja Radchenko.

4. Folyosó melletti ülések

Ha extra helyet szeretnénk anélkül, hogy elveszítenénk az ülés hátradöntésének lehetőségét, akkor a folyosói üléseket válasszuk. Ezek ehetővé teszik, hogy kinyújtózzunk és felemeljük a kartámaszt, így extra helyet kapunk, és a repülés során felállhatunk, hogy használhassuk a mosdót vagy mozoghassunk.

5. Válaszfal melletti ülés

A válaszfal a személyzetet, a konyhákat vagy a repülőgép más szolgáltatási osztályait elválasztó fal. Az ezek melletti ülések kiválasztásakor óvatosan kell eljárnunk, mert előfordulhat, hogy nem tudjuk a személyes tárgyainkat a lábunknál tárolni, viszont extra hely és magánélet áll rendelkezésünkre, és elsőként kaphat italokat is. Ezenkívül sok válaszfalas ülésen van mózeskosár a csecsemők számára.

Kerülendő ülések

  • A repülőgép hátsó részén lévő ülések nem olyan sima ülések. Jobban érezzük a turbulenciát, és jellemzően hangosabb is, mivel a repülőgép hajtóművei és segédhajtóművei a hátsó ülés közelében vannak.
  • A konyhához közeli ülések: lehetnek a repülőgép elején, hátul vagy közepén, és hangosabbak, mivel itt tartózkodik a repülőgép személyzete a repülés során. Ezek hihetetlenül frusztrálóak lehetnek hosszú vagy éjszakai repülőutak alatt.
  • A mosdó melletti ülések általában hangosabbak a körülöttük álló emberek, a WC-öblítés miatt.
  • A kijárati sorok nagyszerűek az extra lábtér miatt, de annak árán, hogy elveszítjük a lehetőséget, hogy hátradönthessük az ülésünket, és a holminkat a lábunk mellett tároljuk.

Nyitókép: Shutterstock