kék vipera

Kígyókkal álmodsz? Jobb, ha tudod, mit jelent!

A kígyók álmaink legnyugtalanítóbb szereplői közé tartoznak, a pókok és az exek mellett.


Az álmokban megjelenő kígyókról szóló beszámolók a klinikai álomelemzésben kezelt első páciensig nyúlnak vissza. 1895-ben Josef Breuer és Sigmund Friend írt Anna O.-ról, aki azt álmodta, hogy beteg édesapját egy fekete kígyó támadta meg. Az álmokról és jelentésükről még ma is folynak viták, ezért egy szakértőhöz fordultunk, hogy segítsen értelmezni a nyolc leggyakoribb kígyós álmot.

​Mit jelentenek a kígyókról szóló álmok?

Linda Shields médium szerint a kígyó általában valamilyen bizalmatlan személyt jelképez a környezetedben. Ha kígyóról álmodsz, az azt jelenti, hogy valaki kígyózik, hátbatámad, és a hátad mögött beszél rólad. Ha az álmodban levedli a bőrét, az egy csaló jele valahol a környezetedben. Íme néhány gyakori álomvariáció.

1. Kígyót tartasz a kezedben

Ha álmodban kígyót tartasz a kezedben, az azt jelenti, hogy egy változó helyzetet irányítasz, talán a színfalak mögül.

2. Megpróbálsz megölni egy kígyót

Ha megpróbálsz megölni egy kígyót, akkor tudat alatt megpróbálsz megszabadulni valamitől a környezetedben, ami ártani akar neked.

s\u00e1rga k\u00edgy\u00f3 (fire ball piton)

Fotó: Shutterstock

3. Egy kígyó megharapott téged

Ez azt jelenti, hogy attól félsz, hogy valaki, aki közel áll hozzád, bántani fog.

4. Kígyóvá változol

Ebben az álomban a tudatalattid megpróbál elrejteni valamit, amiről nem akarod, hogy az emberek tudjanak − de végül, akárcsak egy kígyó, amely levedli a bőrét, az igazság kiderül.

5. Kígyók másznak rád az ágyban

Itt a kígyókhoz való hozzáállásod számít; ha nem szereted a kígyókat, az azt jelentheti, hogy stresszelsz vagy félsz valamitől. Az ágy azt jelzi, hogy valami ijesztő dolog van melletted, miközben te sebezhető vagy védtelen állapotban vagy.

6. Több kígyót látsz álmodban

Kígyók mindenfelé az álmodban? Sok olyan ember van az életedben, akikkel szemben bizalmatlan vagy, legalábbis tudat alatt.

7. Kígyók jelennek meg egy embercsoportban

Itt lehet, hogy túlságosan nyilvánosan kiteregeted a saját szennyesedet, ami nem biztos, hogy jó ötlet. Itt a kígyó a saját indiszkrét beismeréseidet jelezheti, amelyeket felhasználhatnak ellened.

8. Elfutsz egy kígyó elől

Ha azt álmodod, hogy elfutsz vagy más módon menekülsz egy kígyó elől, akkor megpróbálsz elmenekülni valaki elől, akitől félsz, hogy bántani akar.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock