a királyi család: Kamilla, Károly, Vilmos, Katalin

Komoly változás történt a királyi család közösségi médiájában

A királyi család az egyik leggyakoribb beszédtéma a világon és ez alól a 2023-as év sem volt kivétel. A közösségi médiájukban történt változások pedig ismét beszédtémára adnak okot.


A királyi családtagok közösségi oldalain az ünnepek alatt számos videómontázst tettek közzé az elmúlt egy évükről.

„2023 ✅”

– írta a walesi herceg és hercegnő a Harry Styles As It Was című dalára készült videómontázshoz.

„Köszönjük mindenkinek, aki részese volt az évünknek”

– folytatták.

Károly király és Camilla királynő videója hasonló témát követett, és a Coldplay A Sky Full of Stars című dalára foglalta össze a 2023-as év kedvenc pillanatait.

„Köszönjük a 2023-as meleg fogadtatásokat ország-és világszerte”

– írták a poszthoz a képaláírást.

„Mindenkinek nagyon boldog 2024-es éved kívánunk! 🎊”

– folytatták.

Az interneten futótűzként terjedtek a videók, hiszen szokatlan volt a modern zeneválasztás és a videómontázs készítése is a királyi családtól. Ráadásul Károly király videója az elején egy kulisszák mögötti gyorsított felvétellel indul, ami megmutatja őt és Kamillát a királyi hintóban. A család rajongói örültek a friss, modern megközelítésnek és a korszerű zeneválasztásoknak.

A királyi szakértők szerint nem véletlen a változtatás a közösségi médiában, hiszen a Mountbatten-Windsors, és különösen a walesi hercegi pár igyekszik modernizálni a közösségi médiához való hozzáállását, amit most remekül bizonyítottak is.

„Lényegében Vilmos és Katalin korábbi mereven pózolt képeket tartalmazó feedjét valami sokkal radikálisabb váltotta fel”

– magyarázta Daniele Elser királyi szakértő az évekkel ezelőtti szemléletváltásukat.

Ez azonban nem véletlen, vagy valami kapaszkodó trükk, amivel a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani.

„Vilmos és Katalin közösségi média átalakulása egy sokkal jelentősebb intellektuális változást jelképez a trón felé vezető útjuk során. Lényegében arról van szó, hogy úgy pozícionálják magukat, hogy uralkodni fognak - méghozzá úgy, hogy a koronát örökre megváltoztatják.”

Nyitókép: Getty

Marie Claire