Katalin hercegné

Katalin hercegné új portréja teljesen megosztja az internetet

Katalin hercegné vadonatúj portréval jelentkezett, de nem mindenkinek tetszik a kép.


A Tatler magazin most mutatta be a május 30-án megjelenő számának címlapját az Instagramon − és ez egy portré a walesi hercegnéről abban a ruhában, amelyet 2022 novemberében viselt egy állami banketten. A képet Hannah Uzor művésznő festette.

A képen Katalin a Lover's Knot tiarát viseli, és egy fenséges, fehér, köpenyes ruhát Jenny Packhamtől, egyik kedvenc tervezőjétől. Emellett az állami bankett egyenruhájához tartozó kék színű szíjat és sárga szalagot is viseli.

Sajnos nem minden Katalin-rajongó rajongott a portréért, sokan állították, hogy nem látnak hasonlóságot a portrén látható nő és a hercegné között.

Ez egyáltalán nem hasonlít rá

− írták a kommentelők.

Nagyon tisztelem a művészt, de én sem látom itt Catherine-t

− fejtette kis valaki más.

Persze akadtak olyan rajongók is, akiknek tetszett a portré, és elárasztották szívekkel és tapsoló emojikkal.

A Tatler a képaláírásban elmagyarázta, hogyan készült a portré:

A királyné, a király és most a walesi hercegné: a Tatler 2024. júliusi címlapja egy történelmi jelentőségű királyi triptichont tesz teljessé a brit-zambiai művész @HannahUzor új portréjával a Királyi Fenségről.
Ő tényleg felnőtt a szerepéhez. Erre született. Olyan méltósággal, eleganciával és kecsességgel viseli magát

− mondta Uzor Helen Rosslynnak.

Az újabb portrévitára alig egy héttel azután került sor, hogy nagy felháborodást keltve bemutatták Károly király új portréját. Azt a festményt Jonathan Yeo művész készítette, és a királyt vörös hivatalos ruhában ábrázolta, egy teljes egészében vörös árnyalatokból álló háttér előtt.

Akárcsak Katalin portréja, a királyé is megosztó lett: egyesek dicsérték a színek és a szimbolizmus használatát, míg mások értetlenül álltak a választás előtt.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images