Félig meghámozott burgonya fehér háttéren

Eleged van a krumplihámozásból? Ez a zseniális trükk segít!

A krumplihámozás az egyik legnépszerűtlenebb konyhai feladat. Szerencsére van egy egyszerűbb megoldás, ha már elegünk van.


Egy ügyes megoldással könnyen egyszerűsíthetjük a burgonya elkészítését, amellyel másodpercek alatt meghámozhatók. Ehhez nincs szükség hámozóra vagy más eszközre. Egyszerűen csak dobjuk bele a hámozatlan egész burgonyákat egy lábasba, és főzzük meg őket.

Amint teljesen megfőttek, tegyük át őket egy tál jeges vízbe, hagyjuk őket öt-tíz másodpercig hűlni benne, majd vegyük ki, amikor már elég hűvösek ahhoz, hogy megfogjuk őket.

A burgonya külsejének ráncosnak és lazának kell lennie. A hámozáshoz csavarjuk meg a kezünket a burgonya körül ellentétes irányban, és csúsztassuk le a héját. Ha a burgonya még túl forró ahhoz, hogy hosszabb ideig fogni tudjuk, használjunk kesztyűt vagy mosogatórongyot a héj eltávolításakor.

Amellett, hogy ez a módszer gyors, hatékony is. A nyers burgonya hámozásakor nehéz minden héjfoltot eltávolítani, azonban ha előbb megfőzzük őket, könnyedén le tudjuk majd csúsztatni a teljes külső héjat, így a burgonya tökéletesen sima lesz.