![Félig meghámozott burgonya fehér háttéren](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MTU0NjE2Ni9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTcyOTMzODA0N30.3Zf4995iHkJM-k0sVJATaqGT_Wzva-BGfKyPslo_K44/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C123%2C0%2C124)
Eleged van a krumplihámozásból? Ez a zseniális trükk segít!
A krumplihámozás az egyik legnépszerűtlenebb konyhai feladat. Szerencsére van egy egyszerűbb megoldás, ha már elegünk van.
Egy ügyes megoldással könnyen egyszerűsíthetjük a burgonya elkészítését, amellyel másodpercek alatt meghámozhatók. Ehhez nincs szükség hámozóra vagy más eszközre. Egyszerűen csak dobjuk bele a hámozatlan egész burgonyákat egy lábasba, és főzzük meg őket.
Amint teljesen megfőttek, tegyük át őket egy tál jeges vízbe, hagyjuk őket öt-tíz másodpercig hűlni benne, majd vegyük ki, amikor már elég hűvösek ahhoz, hogy megfogjuk őket.
A burgonya külsejének ráncosnak és lazának kell lennie. A hámozáshoz csavarjuk meg a kezünket a burgonya körül ellentétes irányban, és csúsztassuk le a héját. Ha a burgonya még túl forró ahhoz, hogy hosszabb ideig fogni tudjuk, használjunk kesztyűt vagy mosogatórongyot a héj eltávolításakor.
Amellett, hogy ez a módszer gyors, hatékony is. A nyers burgonya hámozásakor nehéz minden héjfoltot eltávolítani, azonban ha előbb megfőzzük őket, könnyedén le tudjuk majd csúsztatni a teljes külső héjat, így a burgonya tökéletesen sima lesz.
Nyitókép: Shutterstock