Marilyn Monroe és Joe DiMaggio

Ez Marilyn Monroe különleges, elveszett eljegyzési gyűrűjének története

Marilyn Monroe mind a mai napig legendás stílusa és megjelenése miatt. Egyik eljegyzési gyűrűje azonban egyszerűségével kilógott a sorból, emellett egy különleges történet is kapcsolódik hozzá. Alábbi cikkünkben a híres színésznő eltűnt esküvői ékszeréről beszélünk.


Monore 1954-ben házasodott össze Joe DiMaggioval, az eljegyzési gyűrű viszont nagyon kilógott a színésznő gyűjteményéből. Tőle elsősorban olyan látványos darabokat szokhattak meg a rajongók, mint például az a fehér ruha, melyet az 1955-ös Hétévi vágyakozás című filmjében hordott, vagy az a jellegzetes szett, melyben a Happy Birthday Mr. Presidentet énekelte.

A szóban forgó ékszer mindezekkel szemben egy nagyon letisztult stílust képviselt. A darabon összesen 36 baguette-csiszolású gyémánt volt felsorakoztatva, az alapja pedig platina volt, az egész pedig egyben az örökkévalóságot szimbolizálta, vagyis az örök szerelmet.

A történet azonban nem itt válik érdekessé. Mint az később kiderült, az esküvő napján a fiatal jegyespár nem azt a gyűrűt használta, ami később elhíresült. Akkor egy gyémántgyűrűt használtak, ami szakértők szerint a vőlegény családjának egyik ereklyéje lehetett. Sajnos az ékszer további részleteiről nem maradt fenn több információ, így az sem, hogy honnan származott, illetve azt sem tudják, hogy jelenleg kinek a birtokában van.

Marilyn Monroe \u00e9s Joe DiMaggio

Fotó: Getty

Az elhíresült örökkévalóság gyűrű egyébként 1999-ben a Christie's árverésén talált új gazdára, hiszen 772 500 dollárért, vagyis több mint 291 millió forintért megvásárolták. A Vogue ékszerügyi igazgatója így nyilatkozott erről az ékszerről:

„Az örökkévalósági gyűrű, egy nemesfém szalag, amelybe egyforma drágakövek folyamatos sora van foglalva, az örök szerelmet jelképezi, így tökéletes választás eljegyzési gyűrűnek.”

Mivel Monroe-nak nem ez volt az egyetlen házassága, így más híres ékszerei is fennmaradtak. Az 1956-ban tartott, Arthur Miller drámaíróval való esküvőjén például egy 22 karátos arany jegygyűrűt hordott az ujján.

Nyitókép: Getty