Lajos herceg 2022. júniusában a királynő platina jubileumán

Lajos herceg ezért ment el idő előtt Károly koronázásáról

A testvéreivel együtt Lajos herceg is részt vett Károly szombati koronázásán, azonban a kisfiú egy rövid időre eltűnt a kíváncsi szemek elől.


Az ötéves herceg hősiesen viselte a minden bizonnyal megterhelő koronázási procedúrát, azonban egy idő után a kisfiú elkezdett ásítozni.

A család azonban felkészült erre az eshetőségre, egy forrás a Page Sixnek pedig elmondta, hogy a fiú szülei, Vilmosherceg és Katalin készenlétben tartottak egy dadát, ha a herceg elfáradna vagy rosszul viselkedne, és körülbelül másfél órával az esemény után Lajos lepihent egy kicsit. Nem sokkal később azonban visszatért, hogy elénekelje az angol himnuszt.

Ez is érdekelhet: Hogyan öröklődik a brit királyi család vagyona? Íme a válasz!

Külön érdekesség, hogy Omid Scobie királyi szakértő már a ceremónia előtt megjósolta Lajos „koronázási menetrendjét”:

Azt hiszem, már vannak tervek Lajos számára aznapra, ez egy kétórás ceremónia. Szóval, ellentétben idősebb bátyjával, György herceggel, aki központi szerepet játszik, és látni fogjuk őt a menetben, illetve segítőként, Lajos talán ott lesz az érkezőknél, de aztán egy kis időre eltűnhet, és a ceremónia vége felé bukkanhat fel újra.

Lajos herceg azonban nem volt ott dédnagymamája, Erzsébet királynő szeptemberi temetésén, a szakértők szerint ez minden bizonnyal azért lehetett így, mivel egy ilyen életkorú gyerekkel nagyon nehéz végig csinálni egy feszült, szomorú szertartást.

Lényeg a lényeg, a kisfiú hősiesen állta a sarat, de a bátyjára sem lehetett panasz, hiszen György herceg a király segítőjeként szolgált a koronázási szertartáson. A The Telegraph szerint ez volt az első alkalom a modern történelemben, hogy az öröklési lista első helyezettje (Vilmos) és annak első szülött gyereke is (azaz a második helyezett) részt vett a szertartáson.

Forrás: Elle

Kép: Max Mumby/Indigo/Getty Images