Brit királyi család 2022-ben

Lajos herceg és dédnagymamája szerepelhet az év fotóján

Hatalmas népszerűségnek örvend az a fotó, ami megörökítette azt a pillanatot, amikor Lajos herceg befogta a fülét dédnagyanyja, néhai II. Erzsébet királynő platina jubileumára rendezett ünnepség közben. Ez a kép lehet az év fotója az Egyesült Királyságban.


Az Independent cikke szerint Aaron Chown, a PA hírügynökség munkatársa aközött a három jelölt között szerepel, akiket az év királyi fotósacímre jelöltek a Brit Képszerkesztők Céhének éves díjátadóján.

Az általa készített képen Vilmos herceg és Katalin hercegné legkisebb fia, az ötéves Lajos befogja a fülét, és sikoltozik a zajra, ami II. Erzsébet királynő tavalyi platina jubileumi ünnepségén volt.

Ez is érdekelhet: Sarolta hercegnő és Lajos herceg ezért veszítik el címeiket apjuk koronázásakor

\u200bLajos herceg \u00e9s az\u00f3ta elhunyt nagymam\u00e1ja, II. Erzs\u00e9bet a 2022-es platina cerem\u00f3ni\u00e1n

Lajos herceg és azóta elhunyt nagymamája, II. Erzsébet a 2022-es platina ceremónián

Fotó: Getty Images

Aaron Chown fotós kollégáját, Jane Barlow-t – aki az egyik utolsó nyilvános képet készítette a néhai királynőről – az Év művészeti és szórakoztatóipari fotósa díjra jelölték. A felvételen az látható, amint II. Erzsébet egy kandalló mellett mosolyog, mielőtt szeptember 6-án, mindössze két nappal halála előtt találkozik Liz Truss akkori brit miniszterelnökkel.

Többek között az év sportfotósa, az év üzleti fotósa és az év fiatal fotósa címet is kiosztják. Az év fotójáról közönségszavazás dönt. Azok, akik szeptember 3-ig regisztrálnak a szavazásra, egy nyereményjátékban vesznek részt, ahol egy két éjszakás szállodai pihenést nyerhetnek Londonban.

Ez is érdekelhet: Katalin és Vilmos egy másik ősöreg szabályt is felrúgott a királynő engedélyével

Az Egyesült Királyság Képszerkesztők Céhének díjátadójának szóvivője külön kiemelte a háborús területen dolgozó szakembereket:

a sajtó nevében dolgozó fotósok az életüket kockáztatják a háborús övezetekben, és a híreket azonnal közlik velünk. Munkájukkal naponta megtölti az újságok oldalait, és nagyon gyakran munkájukat nem ismerik el.

Magára a díjátadó ünnepségre október 16-án kerül sor a londoni Cityben, a Honourable Artillery Company területén.

Nyitókép: Getty Images