Katalin hercegné és Vilmos herceg a fiatal Lajos herceggel a kezükben

Katalint óva intették a harmadik gyerektől még Lajos herceg születése előtt

Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek három gyerekük van, azonban Lajos születése előtt a pár egy komoly figyelmeztetést kapott. Azt mondták nekik, hogy alaposan gondolják át egy harmadik gyermek vállalását.


Vilmos walesi herceget a hagyományok szerint legidősebb gyermeke, György herceg követi majd a trónon. Ő jelenleg 9 éves, nála pedig két évvel fiatalabb kishúga, Sarolta hercegnő. Utánuk következik a sorban a legfiatalabb walesi hercegi gyermek, Lajos.

Az utóbbi időben sokan kezdtek aggódni amiatt, hogy a kisebb testvérekből Harry herceghez hasonlóan „tartalék gyermek" lesz. Erre Katalin hercegnéék szerencsére fel vannak készülve, így a lehető legjobban óvni próbálják a fiatalokat ettől a helyzettől.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Vilmos herceg és felesége 2017-ben jelentették be, hogy harmadik gyermeküket várják, aki végül 2018 áprilisában született meg. Még a kihirdetés előtt viszont egy komoly figyelmeztetést kapott a hercegi pár, hogy ne vállaljanak még egy gyermeket. Az óva intés hátterében a Having Kids szervezet állt. Ez egy olyan társaság, ami a „fenntartható és gyermekközpontú családtervezési modellre” hívja fel az emberek figyelmét.

A szervezet ügyvezető elnöke — Anne Green Carter Dillard — egy nyilvános levél formájában fejtette ki, hogy a királyi családnak komoly befolyása van az emberek gyermekvállalási kedvére is. Dillarad biztos volt abban, hogy jó élete lesz az első két gyereknek, de ezt nem érezte annyira egyértelműnek a harmadik esetében. Azt is leírta, hogy a hasonló nagycsalád-modell egyáltalán nem számít fenntarthatónak a mai világban.

A levél nyilvános megjelenése után pár hónappal érkezett a hír, hogy úton van Lajos herceg.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire