Vakáció lakókocsival

Rekordszámú lakókocsit adtak el idén

A koronavírus sokak számára lehetővé tette, hogy otthonról végezzék a munkájukat. Sokan úgy döntöttek emiatt, hogy lakásukat lakókocsira cserélik és digitális nomádként onnan dolgoznak, ahonnan csak akarnak.

A járvány megjelenése óta jelentősen fellendült a lakókocsi-értékesítés, és szűk két év elteltével a vásárlói igények csak magasabbak lettek. A Hamu és Gyémánt a Lakóautóipari Szövetség (RVIA) friss elemzése alapján azt írja, hogy a gyártók idén októberben 57 970 járművet értékesítettek, amely 22,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi, azonos időszakhoz képest.

Még vége sincs az évnek, de már így is rekord született, 2021 januárja és októbere között több mint 510 600 lakókocsit gyártottak le a gyártók. Az RVIA előrejelzése szerint idén ez a szám elérheti az 577 200-at. Az eddigi legjobb eredmény valamivel kevesebb ennél a számnál, 2017-ben volt 504 600 jármű került le a futószalagról. Az RVIA előrejelzése szerint idén ez a szám elérheti az 577 200-at.

Az ellátási lánc és munkaerőhiány kihívásai ellenére igazán figyelemreméltó, hogy a lakóautó-ipar megtalálta a megoldást a problémák leküzdésére, és 12 hónapon keresztül folyamatosan rekord számokat produkált.

mondta Craig Kirby, az RVIA elnök-vezérigazgatója a jelentésben.

A lakókocsik iránti kereslet vélhetően ennél is tovább fog nőni a következő évben. Egy másik RVIA-felmérés szerint 72 millió amerikai lakos tervezi, hogy jövőre beszerezne egy lakókocsit, ami nagyjából 18 százalékos ágazati növekedést jelentene az idei rekordévhez képest.

Nyitókép: Shutterstock / Andrey Armyagov