Íme 2023 legbarátságosabb országainak listája

Íme 2023 legbarátságosabb országainak listája

A CN Travel magazinjának felméréséből kiderült, hogy az utazók szerint ezek voltak a legbarátságosabb országok 2023-ban.


9. Írország

bed of white and purple petaled flowers beside seaPhoto by Wynand van Poortvliet on Unsplash


Azzal, hogy Írország viseli az Európa legbarátságosabb országa címet, Dublin pedig Európa és az egész világ legbarátságosabb városának címét, egyértelmű, hogy az írek valóban vendégszerető emberek.

8. Tanzánia

five black and white zebrasPhoto by Hendrik Cornelissen on Unsplash

Tanzániában még mindig igazi vadonra lelhetünk. A verhetetlen szafari úti célként ismert ország nem csak a Serengeti nyílt síkságainak lakóit mutatja be, amint mindennapi tevékenységüket végzik, hanem a Ngorongoro-krátert és a Kilimandzsárót, - amely Afrika legmagasabb hegye - is itt csodálhatjuk meg.

7. Új-Zéland

green trees near body of water during daytimePhoto by Colin Watts on Unsplash

Az új-zélandiak világszerte ismertek pozitív hozzáállásukról. A föld őslakosai, a māori néven ismert őslakosok mintegy 700 éve nevezik otthonuknak a szigetet. A manaakitanga eszméje - a kölcsönös tisztelet és a mások jólétével való törődés jele - itt alapvető fontosságú.

6. Libanon

bird's eye view photography of cityscapePhoto by Piotr Chrobot on Unsplash


Libanon viszonylag kis ország, ugyanis a fővárosától, Bejrútból semmi sincs kétórányi autóútnál messzebb. Maga a város tele van helyiekkel, akik segítenek újjáéleszteni a vibráló városi életet. Új szállodatulajdonosok, művészek és dizájnerek segítik a látogatók visszatérését.

5. Kambodzsa

people walking on park near trees and building during daytimePhoto by Paul Szewczyk on Unsplash


Ha Délkelet-Ázsia legszebb látnivalóit szeretnénk látni, akkor Kambodzsába kell elutaznunk.

4. Botswana

brown lion on water during daytimePhoto by Birger Strahl on Unsplash

A Kalahári-sivatagban és az Okavangó-deltában elterülő vadrezervátumok és szafarik jelentik az ország számára a turizmust. A nyitott dzsip-túrák során a látogatókat megkövesedett folyóvölgyek és fodrozódó füves területek, valamint a zsiráftól a hiénáig sokféle állatfaj várja.

3. Namíbia

trees and mountains under blue skyPhoto by Alan J. Hendry on Unsplash

A Dél-Afrika délnyugati peremén fekvő Namíbia a kontinens egyik legnépszerűbb úti célja, ahol megfizethető árú szálláshelyek mellett luxusházak is találhatók. A városokon kívül lenyűgöző természet és vadvilág várja a látogatókat.

2. Fidzsi-szigetek

aerial photography of a green islandPhoto by Sacha Gregoire on Unsplash


A Fidzsi-szigetek híres a vendégszeretetéről és gyakran nevezik a világ egyik legbarátságosabb szigetének is. A Csendes-óceán déli részén fekvő, több mint 300 szigetből álló sziget törékeny és gyönyörű korallzátonyokat, sűrű dzsungeleket, lenyűgöző hegyeket és távoli, de barátságos falvakat kínál.

1. Dominika

waterfalls in the middle of green treesPhoto by Mackenzie Cruz on Unsplash


Dominika egy barátságos sziget, amely sokkal többet ad, mint az egész napos tengerparton való fekvés. Nem véletlen, hogy a természet szigetének nevezik gyakran köszönhetően az ősi esőerdőknek, a hibátlan strandoknak, a forrásoknak, a drámai partvidéknek és a színes falucskáknak.


Nyitókép: Unsplash