Julia roberts

Ők keresnek a legjobban – íme az öt leggazdagabb színésznő

Egy részük filmszerepeiből, mások pedig ismertséggel járó előnyöket meglovagolva gazdagodtak meg, egy viszont biztos: sokat dolgoztak azért, hogy ott legyenek, ahol most vannak. Íme Forbes TOP10-es listájának öt legjobb szereplője – ők a leggazdagabb hollywoodi színésznők.


Julia Robets

Olyan filmekben láthattuk, mint a mára már ikonikussá vált Micsoda nő!, a Sztárom a párom és az Erin Brokovich. Utóbbiért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscart, illetve zsebre tehetett 20 millió dollárt, ezzel pedig ő lett az első színésznő, aki ilyen magas fizetést kapott egy filmszerepért. Ma összvagyona eléri a 250 millió dollárt, vagyis több mint 7,5 milliárd forintnyi összeg pihen a bankszámláján. Mondjuk ez is „csak" a világranglista ötödik helyére volt elég.

Jessica Alba

Színésznőből lett üzletasszony, aki ezzel bebizonyította, hogy nem csak a vásznon, de azon túl is sikeres tud lenni. Játszott többek között a Fantasztikus négyesben, a Kabalapasiban, legutóbbi szerepe pedig El Camino Christmas című filmben volt. 350 millió dolláros, vagyis 105 milliárd forintos vagyona a negyedik helyig volt elég.

Mary-Kate és Ashley Olsen

150 milliárd forintos vagyonukkal a harmadik helyet tudták megszerezni maguknak az Olsen ikrek, akiket Albához hasonlóan ma már inkább üzletasszonyként és divattervezőként tart számon a szakma. A Dualstar Entertainment nevű kiadójukkal pedig egy óriási médiabirodalmat építettek ki, de ő az olasz cipőgyártócég, a Superga társalapítói is.

Jami Gertz

Összegben viszonylag nagyobbat ugrunk, Jami Gertz vagyona ugyanis hatszor több, mint az Olsen ikreké, egészen pontosan 3 milliárd dollár, ami 960 milliárd forintnak felel meg. Fontos azonban megemlíteni, hogy a a Square Pegs, a Diff'rent Strokes és a Családi kötelékek című filmekben játszó színésznő Tony Resslerrel, az Ares Management társalapítójával és a Milwaukee Brewers korábbi tulajdonosával kötött házasságának köszöneti vagyonát.

Dina Merill

5 milliárd dollár, vagyis 1510 milliárd forint – ekkora vagyona van az első helyezettnek, vagyis Dina Merillnek, aki bár már három éve elhunyt, még most sincs senki, aki lekörözné. A színésznő szüleinek köszönheti ezt a pozíciót, a sztár ugyanis a Post Cereal örökösnőjének, Marjorie Merriweather Postnak volt az egyetlen gyermeke. Ennek ellenére a színpadon, a televízióban és a vásznon is sikereket ért el, karrierje során több mint 20 filmben szerepelt.