Repülő

Ez a légitársaság mostantól az utasok súlyát is megméri

A világ egyik legjobb légitársasága egy ideig nemcsak a csomagok, hanem az utasok súlyát is megméri.


Az Air New Zealand járatain utazó több ezer ember fogja majd megmérni magát, mielőtt a jövő hónapban felszáll a fedélzetre.

A vállalat tisztában van vele, hogy ez a lépés ijesztő lehet, de véleményük szerint a biztonságért mindent meg kell tenni.

Ez is érdekelhet: Erre és ekkor tilos használni a hívógombot repülés közben

A kezdeményezésnek ugyanis fontos okai vannak, és az új-zélandi polgári légiközlekedési hatóság előírja is írja ezt a nem éppen megszokott lépést. Azonban a hírek szerint senkit nem kényszerítenek a dologra, ugyanis ez egy önkéntes akció.

Tudjuk, hogy a mérlegre lépni ijesztő lehet. Szeretnénk megnyugtatni az ügyfeleinket, hogy sehol nincs látható kijelző. Senki sem láthatja a súlyát – még mi sem. Ez teljesen névtelen. Ez egyszerű, önkéntes, és a mérlegeléssel segít nekünk abban, hogy minden alkalommal biztonságosan és hatékonyan repülhessünk

– mondja Alastair James, az Air New Zealand rakományellenőrzés-fejlesztési szakértője.

Az Auckland nemzetközi repülőtérről június elejétől július 2-ig induló utasokat a kiválasztott járatok kapu váróterme előtt a mérlegre hívják. Az Air New Zealand szerint a felmérés segít biztosítani a repülőgépek biztonságos és hatékony működését.

Ahhoz, hogy a járművek a legjobban funkcionáljanak, a pilótáknak fontos, hogy ismerjék a megrakott repülőgép súlyát és egyensúlyát.

Jelenleg a légitársaságok „feltételezett tömeget" használnak, tehát az utasok össztömegét meghatározott számok alapján becsülik meg.

Forrás: Euronews

Kép: Shutterstock