Szállodai szoba ablakán kinéző nő

Mindig guríts végig egy vizesüveget a szállodai ágyad alatt - tanácsolja a légiutas kísérő

Fontos tipp a biztonságunk érdekében.

Egyes utazók nem érzik magukat biztonságban a szállodai szobákban, sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat oda és elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. A KLM európai légitársaság egyik légiutas-kísérője, Esther nemrég megosztotta a legjobb szállodai tippeket, amelyekkel biztonságban maradhatunk külföldi nyaralásunk során.

Esther okos tippet adott arra vonatkozólag, hogyan ellenőrizzük, hogy senki sincs a szállodai szobában lévő ágy alatt anélkül, hogy ténylegesen megnéznénk.

Elmagyarázta, hogy az utazóknak egyszerűen csak be kell dobniuk egy üveget az ágy alá, és annak a másik oldalon kell kigurulnia. Ha ez nem történik meg, az azt jelenti, hogy valaki az ágy alatt rejtőzik.

Kat Kamali amerikai légiutas-kísérő szintén azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy az emberek már a bejelentkezéskor ellenőrizzék, van-e valaki a szobájukban. Emellett az utazóknak soha nem szabad hangosan kimondaniuk a szobaszámukat, és amint megérkeznek, azonnal ellenőrizniük kell, van-e valaki a függönyök mögött és az ágy alatt.

A volt légiutas-kísérő Nassim elmondása szerint amikor elkezdett repülni, hallott egy történetet, amikor a személyzet egyik tagja bement a szállodai szobába, és nem ellenőrizte azt megfelelően, valaki pedig elrejtőzött a szobában.

„Megtámadták őket, ezért minden alkalommal, amikor egy szállodai szobába mentem, a poggyászomat használtam arra, hogy nyitva tartsam a szálloda ajtaját. Aztán bementem és mindenhol ellenőriztem. Ellenőriztem a fürdőszobát, az ágy alatt, a szekrények belsejében, az asztal alatt és a függönyök mögött, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nincs ott senki.”

– mondta.

Mivel egyes szállodákban nincsenek láncok, Nassim elmondta, hogy mindig az ajtó mellé teszi a bőröndjét, hátha valaki kinyitja kívülről, és akkor zajt csapna.

Esther más hasznos tippeket is megosztott, amelyek megkönnyíthetik az utazók életét, ha szállodában szállnak meg:

  • A fürdőszobában is felborul a kartonpohár, amikor beleteszed a fogkefét? Tedd fordítva, és szúrd át rajta a fogkefédet! A mosdókagylók nem higiénikusak.
  • Gyűrött a ruhád? Akaszd fel a ruháidat a fürdőszobában zuhanyzás közben! Szárazon mosd ki, és újra olyan lesz, mintha új lenne
  • Bepárásodott a tükör, de rohannod kell és szükséged lenne rá? Fújd meg a hajszárítóval, ahol szükséges, és pillanatok alatt eltűnik.
  • Nincs veled hangszóró? Tedd a telefonodat egy bögrébe, és máris hangosabb lesz.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock