A szicíliai Aci Trezza városa, Olaszország

Ez a világ legjobb országa félmillió utazó szerint

A Condé Nast Traveller közzétette az utazók által megszavazott, a világ legjobb országait tartalmazó idei listát.

Az idei felmérésben idén 526 518 személy vett részt, a világ legjobb országának pedig Japánt választották. A szigetországot nemrégiben a leggyorsabban növekvő úti célnak nevezték a Z generációs utazók körében, így ez a hír nem meglepő.

Japán a cseresznyevirágzásról, a jellegzetes sintó templomokról és a futurisztikus városokról ismert többek között, nem beszélve forrásairól, gyönyörű hegyeiről és több ezer szigetéről.

Az ország a közelmúltban néhány új intézkedést hozott a turizmus jobb kezelése érdekében, de hamarosan digitális nomád vízumot is bevezet.


A lista második helyén Olaszország áll, ami szintén nem meglepő. Az ország tele van olyan káprázatos városokkal, mint Milánó, Róma és Firenze, a csodás tengerpartokról és szigetekről nem is beszélve. Japánhoz hasonlóan Olaszország is erőfeszítéseket tesz a túlzott turizmus visszaszorítására.

Az egyik különösen kedves kezdeményezés egy vintage vonatjárat-sorozat, amely az ország kevésbé ismert, vidéki célpontjaira szállítja a turistákat.

Az európai országok uralta listán Görögország és Írország a harmadik és negyedik helyet foglalja el, alább a teljes lista.

 1. Japán
 2. Olaszország
 3. Görögország
 4. Írország
 5. Új-Zéland
 6. Spanyolország
 7. Portugália
 8. Norvégia
 9. Svájc
 10. Törökország
 11. Ausztrália
 12. Izland
 13. Horvátország
 14. Németország
 15. Egyesült Királyság
 16. Dél-Afrika
 17. Ausztria
 18. Sri Lanka
 19. Franciaország

(Time Out)

Nyitókép: Shutterstock