Pizzát evő, a földön ülő nő

A világ legjobb pizzaséfje szerint rosszul esszük az ételt

Noha joggal feltételezhetnénk, hogy a világ legjobb pizzaséfjét Olaszországban találjuk, valójában az Egyesült Királyságban kell őt keresni.



A hónap elején a londoni Chiswickben található Napoli on the Road pizzériát a World 50 Top Pizza Awardson Európa legjobbjának választották. A pizzéria tulajdonosa Michele Pascarella, Londonban élő pizzaséf.

A pizzériák Michelin-díjának nevezett, évente megrendezett eseményen a világ legjobb pizzériáit és pizzaséfjeit ismerik el.

Amellett, hogy a Napoli on the Road Európa legjobb pizzériája, melynek honlapja szerint Michele – akit a világ legjobb pizzaséfjének választották a 2023-as díjátadón –, volt az első pizzaséf, aki kortárs, magas kérgű pizzát szolgált fel az Egyesült Királyságban.

A Nápoly melletti Casertában született Michele 11 éves korában kezdett el pizzát készíteni, majd 19 évesen az Egyesült Királyságba költözött, megalapította a Napoli on the Roadot és utcai ételárusként kezdte árulni a pizzát élelmiszerpiacokon és fesztiválokon.

A már több díjjal is jutalmazott Michele pontosan tudja, hogyan kellene a pizzát enni, de mint kiderült, néhányan közülünk talán rosszul teszik ezt.

„Szerintem van néhány hiba a pizzafogyasztásban, például a túl sok feltétekkel való túltöltés, ami megnehezíti az alap élvezhetőségét, kés és villa használata ahelyett, hogy kézzel ennék, nem párosítják megfelelő itallal – így lemaradnak a teljes étkezési élményről, és mindenhova chiliolajat tesznek”

– nyilatkozta a séf a Daily Mailnek.