Cala des Moro strand, Mallorca, Spanyolország

5 legszebb spanyol tengerpart, amit egyszer érdemes látni

Lenyűgöző partjait látva nem csoda, hogy Spanyolország népszerű nyári úti cél. Az ország gyönyörű strandjainak listája végtelen, a kristálytiszta vízre és elképesztő természeti szépségre vágyók számára most ötöt mutatunk.


A European Best Destinations rangsorában spanyolországi strandokat gyűjtött össze Spanyolország különböző pontjain, amelyek között homokos és sziklás helyek, eldugott régiók és rejtett gyöngyszemek egyaránt megtalálhatók.

1. Torrent de Pareis, Mallorca

Torrent de Pareis szurdok, Mallorca, Spanyolorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

A Torrent de Pareis szurdok végén rejtőzködő, eldugott öböl csak gyalog vagy hajóval érhető el. A mély kanyon, amelyet a víz évezredek alatt vájt ki, körülbelül három kilométer hosszan húzódik.

2. As Catedrais, Galícia

Fotó: Shutterstock

Az As Catedrais strand, más néven a galíciai Praia de Augas Santas (Szent Vizek strandja) lenyűgöző strand Spanyolország északnyugati partvidékén, Galíciában. Híres kolosszális sziklaalakzatairól, amiket a szél és a tenger évszázados eróziója faragott ki, és amelyek a gótikus építészetre emlékeztetnek – innen kaptas az „As Catedrais” (A katedrálisok) becenevet.

3. Ses Illetes, Formentera

Ses Illetes, Bale\u00e1r-szigetek, Spanyolorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Ses Illetes-t széles körben a Baleár-szigetek egyik legszebb strandjának tartják, nem véletlenül. A Formentera sziget északi csücskén található strand érintetlen fehér homokkal, kristálytiszta türkizkék vízzel és nyugodt légkörrel várja az utazókat.

4. Calo des Moro, Mallorca

Calo des Moro, Mallorca, Spanyolorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Caló des Moro (más néven Cala des Moro), egy titkos gyöngyszem Mallorca délkeleti partjainál, amely egy meredek sziklák közé rejtett kis öböl, amely magányos menedéket és lélegzetelállító vizet kínál.

5. Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife, Kanári-szigetek

Las Teresitas egy aranyhomokos strand Santa Cruz de Tenerifén, a Kanári-szigeteken, amely nyugodt vizének, szelíd hullámainak és családbarát légkörének köszönhetően népszerű turistacélponttá vált. Ez a strand számos étteremnek, bárnak és üzletnek is otthont ad.

(Express)

Nyitókép: Shutterstock