Orient Express

80 nap alatt a Föld körül: a luxusvonatút, ami hazánkat is érinti

Tavaly jelentette be a Railbookers, hogy egyedülálló járatot indít, ami 80 nap alatt 4 kontinens 13 országát érinti majd – köztük hazánkat is. A világkörüli utazás során a résztvevők hét neves luxusvonatra pattanhatnak majd fel a Drive magazin szerint, melyek bámulatos természeti látványosságok és népszerű úti célok között haladnak majd el.


Az utazás 2024. augusztus 28-án indul Vancouverből és Szingapúrban ér véget. A majd három hónapos út 20 UNESCO Világörökségi helyszín mellett halad el, az utasoknak pedig mindössze 119 599 dollárt, azaz körülbelül 43,5 millió forintot kell fizetniük az élményért.

​Kanada

A világ hét ikonikus luxusvonatján utaznak majd a szerencsések, melyek közül az első szakaszt a Rocky Mountaneer vállalta be. A vancouveri városnézést követően az utasok Victoria városa felé veszik az irányt, a harmadik napon pedig a vonat a vízeséseiről, hegycsúcsairól és gyönyörű tájairól ismert Sziklás-hegység Nemzeti Park felé indul. Kanada egyik legszebb tava, a Louisie-tó mellett is elhalad majd a szerelvény.

​Egyesült Királyság

A kilencedik napon Edinburgh városába érkeznek a résztvevők, hogy a következő naptól kezdve felfedezzék a térséget. Itt a Royal Scotsman luxusvonatja szállítja az utasokat, ami olyan helyeket érint majd, mint a Harry Potterből ismert Glenfinnan-viadukt, Loch Ness, és persze London.

​Olaszország

A 23. napon Párizsba érkeznek az utasok, és a 26. napon szállnak át a Venice Simplon-Orient Expresszre. Velencében egy romantikus gondola is szállít majd minket, Firenzében megcsodálhatjuk a reneszánsz leghíresebb alkotóinak műveit az Uffizi képtárban, majd Rómában három teljes napot tölthetünk el.

​India

A 37. napon Indiába érkezünk, először Delhibe, majd a Maharajas’ Expressz keleties járatával nézhetjük meg a Tádzs Mahalról ismert Agrát, vagy a csillagászati obszervatóriumnak otthont adó Dzsaipurt. Végül, valamivel több mint egy hét múlva Mumbaiban végződik az indiai túra.

​Törökország és Kelet-Európa

Az 50. napon érkezhetünk meg Törökországba, ahol Isztambul történelmi látványosságai mellett például a sziklaképződményeiről híres Göreme Nemzeti Parkba is ellátogatunk. Az utazás a második hónap végére a Golden Eagle Danube Expressz jóvoltából visszakanyarodik Európába, ahol a Kárpátok-vonulatait és Drakula kastélyát is megcsodálhatjuk.

Budapestre – Kecskemét és Lajosmisze után – az 59. napon érkezik a vonat. Lajosmizsén egy lovasbemutatót tekinthetnek meg az utazók.

​Dél-Afrika

Ez után következik a dél-afrikai Johannesburg és a Kruger Nemzeti Park, ahol két szafaris kaland várja majd a befizetőket. Majd Fokvárosba érkezünk, ahonnan több program is indul: a tengerparti kirándulásoktól kezdve az ékszerkészítő túrákon át a borkóstolókig.

​Szingapúr

Fokvárosból Szingapúrba utaznak majd a látogatók, ahol az Eastern & Oriental Expressz segítségével járhatják be a környéket. Meglátogatják Malajzia növényekben és vizekben gazdag térségét, és a Pulau Payar Tengeri Parkot. Végül masszázsokkal, meditációval vagy egy kis tai-chi edzéssel pihenhetjük ki a fáradalmakat, mielőtt a 80. napon megérkezünk Szingapúrba.

Nyitókép: Shutterstock