Két év múlva útnak indul a világ első bentlakásos luxusjachtja

Két év múlva útnak indul a világ első bentlakásos luxusjachtja

2024-ben útnak indul a világ első, és egyben legnagyobb jachtja, amely emellett lakóhajóként is funkcionál.


222 méter hosszú, neve pedig latinul álmodozást jelent – ez a Somnio nevet viselő luxusjacht, amit a Winch Design, valamint a svéd székhelyű Tillberg Design tervezett közösen. A hajó 600 dollárból, vagyis több mint 181 milliárd forintból készül el. Összesen 39 lakást, hat emeleten elterülve találunk majd benne, de természetesen az éttermek, bárok, fedélzeti strandklubok sem maradnak majd ki, írja a CNN.

A lakások megvásárlása meghívás, esetleg ajánlás alapján működik majd, áruk pedig 11 millió dollártól, vagy nagyjából 3,3 milliárd forintól kezdődik. Bár azt gondolhatnánk, hogy ez az ár sokakat megrémít, a projekt szóvivője a CNN Travelnek elárulta, néhány lakást már most sikeresen értékesítettek.

Természetesen az újdonsült tulajdonosok kilétét titok fedi, annyit azonban elárultak, hogy a lakók teljes portaszolgálatot kapnak, melyek magukba foglalják a fedélzeti, valamint a szárazföldi igényeket is.

Ha ez önmagában nem lenne elég, mind a 39 apartman egyedi, a tulajok kéréseinek megfelelően összeállított szolgáltatásokat is tartalmaznak majd, illetve senkinek nem kell nélkülöznie a edzőtermeket, könyvtárakat és legelőkelőbb éttermeket sem, valamint az egészségügyi ellátásokat sem – utóbbira a koronavírus-világjárvány miatt különösen nagy figyelmet fordítanak a kivitelezők.

A tervezők szerint a Somnio szolgáltatásai vetekednek egy hétcsillagos szállodáéval.