Kutya utazik a repülőgépen

Már házi kedvenceink is élvezhetik a magánrepülés kiváltságait

Egyre népszerűbb a magánrepülés, de már nemcsak az emberek között.

Új trend uralkodik a magánrepülést választók között: már nemcsak az emberek, de kis kedvenceik is ezt az utazási módot preferálják. Egyre több légitársaság kínál a kisállatoknak szóló utazási programokat magánjáratain, és úgy tűnik, ez a gazdiknak eléggé bejön, írja a Robb Report.

A magánrepülőgépes utazások során az új ügyfelek számának növekedése tapasztalható az elmúlt időszakban. Az emberek hosszabb időre utaznak, és gyakran a második otthonuk a célpont, ezért háziállataikat is viszik magukkal – mondja Lezlea List, a Fort Lauderdale-i székhelyű charter- és tagsági társaság, az XO értékesítési-ügyvezető alelnöke.

Nem csoda, hogy a NetJettől a VistaJetig a nagyobb magán légiközlekedési társaságok új kisállat-programokat kínálnak, hogy alkalmazkodjanak a szőrös utazók számának növekedéséhez.

A számok is ezt igazolják, míg a NetJets 2019-ben körülbelük 20 ezer háziállatot, 2020-ban pedig 24 ezret fogadott, úgy, hogy kevesebb járatot indított. A VistaJet hatalmas növekedésről számolt be a háziállat-utazásokat illetően, 2019 szeptemberétől 2021 szeptemberéig 86 százalékkal növekedett a háziállat utasok száma.

Az üzemeltetők új programokkal és promóciókkal várják kis utasaikat, akik között a kutyusok mellett macskák, madarak és nyulak is szerepelnek. Bár a legtöbb üzleti repülőgép engedélyezi a háziállatok szállítását, vannak, akik díjakat számolnak fel mérettől függően, de előfordul, hogy tiltják az állatokkal való utazást.

A NetJets és a VistaJet ezzel szembe különböző szolgáltatásokat kínál az organikus tápoktól kezdve az utazás utáni fertőtlenítésig terjedően. A NetJets készített egy új NetPets Instagram-oldalt is, amely állatokról készült képeket posztol repülés közben, mely további lendületet adott a trendnek.

Nyitókép: Instagram / netjets