Peter Falk

4 híresség, akiről nem is gondolnád, de magyar gyökerei vannak

Magyarország nem tartozik a világ legnépesebb országai közé, de ennek ellenére sok híresség magyarnak mondhatja magát. Összegyűjtöttük azokat a külföldi sztárokat, akikről talán nem is gondolod, de magyar gyökerekkel rendelkeznek.


Peter Falk

Columbo szobor

Shutterstock

Lehet, hogy a sztár igazi neve nem sok embernek rémlik, az elhíresült karaktere neve, Coumbo azonban már ismerősen cseng mindenki számára. Peter Michael Falk magyar zsidó felmenőkkel rendelkező amerikai színész volt. Fiatal korában hivatalnok vagy CIA-ügynök akart lenni, de az élet a színészet felé terelte. Magyar gyökereit anyai nagyapjának, Hochhauser Péternek köszönhette. Budapest V. kerületében szobrot emeltek az ő és hűséges társa tiszteletére.

Calvin Klein

Calvin Klein

Getty

Bár a Klein névnek németes vagy osztrákos hangzása van, de Klein édesapja, Leo Magyarországon született. Calvin Klein az Egyesült Államokban, New Yorkban született és nőtt fel. Cégét 1968-ban alapította, amely kezdetben kabátokkal és egyéb ruhadarabokkal foglalkozott. Calvin Klein parfümbirodalma azonban már közel 30 éve a csúcson van. Első illata az Obsession nevet viselte.

Drew Barrymore

Drew Barrymore

Getty Images


Drew Blyth Barrymore magyar származású amerikai színésznő. Édesanyja, Makó Ildikó Németországban született, de magyarnak vallja magát. Drew már 11 hónapos korában kapott szerepet reklámfilmekben, kilencévesen pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjra jelölték.

Harry Houdini

Harry Houdini

Shutterstock

Harry Houdini amerikai illuzionista és bűvész eredetileg Erik Weisz néven született és magyar származású. Magyarország fővárosában, Budapest VII. kerületében született. Gyermekkorában újságkihordással tartotta el szüleit, majd később megbabonázta a bűvészet világa, és úgy döntött, hogy követi álmait, és ebben épít karriert. Ő volt az egyik első magyar, aki csillagot kapott a hollywoodi Walk of Fame-en.

Nyitókép: Getty

(Daily News)