Marilyn Monroe

3 tény, amit nem tudtál Marilyn Monroe-ról

Nehezen találnánk valakit, aki ne tudná, hogy Marilyn Monroe Norma Jeane Mortenson néven született, azonban Hollywood legikonikusabb sztárja, sokkal több volt, mint egy művésznévvel és rengeteg rajongóval rendelkező nő. A legenda a napokban ünnepelte volna 96. születésnapját, így összegyűjtöttünk 3 tényt, amiket valószínűleg nem tudsz Marilyn Monroe-ról.


1. Beszédhiba

Monroe jellegzetes, lélegző beszédhangja valójában egy taktika volt, amellyel a színésznő legyőzte a gyerekkori dadogását.

Egy logopédus állítólag megtanította a torokhangos beszédre és végül ez lett az egyik kiemelkedő tulajdonsága színésznőként és énekesként. Amíg Monroe az utolsó filmjét, a Something’s Got to Give-t forgatta, visszatért a dadogása, ami nagyon megnehezítette a színésznő számára a beszédet és színészi játékot. Később kirúgták a filmből.

2. Monroe ikonikus ruhája

Az bőrszínű, kristályborítású ruha, amelyet Monroe viselt, amikor 1962-ben a „Happy Birthday”-t énekelte John F. Kennedynek, annyira szűk volt, hogy bele kellett varrni a ruhába.

„Bőrszínű volt, és feszes. Felvarrták, ragyogó kristályokkal borították be”

– mondta Bill Ray, a Life fotósa 2014-ben.

„Volt ez a hosszú-hosszú hatásszünet és végül megjelent ezzel a lélegzetelállító ruhával: >>Boldog szülinapot<<, és mindenki elájult.”

Monroe ruhája 1999-ben 1,26 millió dollárért kelt el egy aukción, amivel megdöntötte az egyetlen ruhadarabért adott összeg rekordját.

3. Playboy

Holott Marilyn Monroe megjelent a Playboy legelső kiadásában 1953-ban, a magazin alapítója, Hugh Hefner soha nem találkozott a sztárral.

„Valójában a bátyám színművészeti osztályába járt New Yorkban, de az igazság az, hogy soha nem találkoztam vele”

– mondta egyszer Hugh Hefner.

„Egyszer beszéltem vele telefonon, de soha nem találkoztam vele. Sajnos meghalt, mielőtt találkoztunk volna.”

1992-ben Hefner megvásárolta a Monroe melletti sírhelyet 75 000 dollárért.

„Mellette helyeznek majd örök nyugalomra. Örökkévalóságom hátralévő részét Marilynnel fogom tölteni”

– mondta Hefner.