Matthew McConaughey és családja

Ezt a 3 fontos dolgot tanította meg Matthew McConaughey a gyerekeinek

Háromgyermekes apaként Matthew McConaughey tud egy-két dolgot a gyereknevelésről. A színész a munkái mellett a feleségével, Camila Alvesszel közös három gyermeke − Levi, Vida és Livingston – nevelését is komolyan veszi. Van például három szabálya, amiből nem enged.


McConaughey egy 2020-as, Oprah Winfrey-nek adott interjúban nyíltan beszélt a családi életéről és a gyerekeiről. Mint minden szülőnek, a színésznek is van néhány szabálya, aminek betartását elvárja a gyerekeitől.

Nem engedjük meg, hogy bárki hazudjon a házban. Nem mondhatják ki a »nem lehet« kifejezést, és nem használhatják a »gyűlölöm« szót"

− magyarázta McConaughey.

Elég szigorúan veszi a szülői szabályokat, mivel azt is hozzátette, hogy a gyerekei nagy bajba kerülnének, ha ilyesmit csinálnának otthon.

McConaughey saját kapcsolatáról is beszélt az apjával, és hogy az hogyan befolyásolta a gyerekeire vonatkozó szabályokat. Elmesélt egy történetet a gyerekkorából, amikor az apja szembesítette őt, miután pizzát lopott. Az apja megkérdezte tőle, hogy lopta-e a pizzát, és kérte, hogy az igazat mondja. Abban a pillanatban McConaughey hazudott, azonban évekkel később rájött, hogy tévedett.

Matthew McConaughey \u00e9s k\u00e9t fia

Fotó: Profimedia

McConaughey megemlítette, hogy ő és felesége mindent megtesznek azért, hogy tisztelettudó és alázatos gyerekeket neveljenek. Tisztában van vele, hogy a gyerekei bizonyos kiváltságokkal rendelkeznek a többi gyerekhez képest. Ugyanakkor megemlítette, hogy nem szeretné, ha a gyerekei bármit is természetesnek vennének.

Nem akarjuk, hogy a gyerekeink azt mondják: »Ó, hát ez az én értékem − a bankszámlámon lévő pénzmennyiség vagy az, hogy híres vagyok«

− mondta.

Bár McConaughey tisztelettudó és alázatos gyerekeket szeretne nevelni, akik büszkék tudnak lenni arra, hogy kik ők, és nem maradnak apjuk árnyékában.

Ha egy gyerek az iskolában azt mondja neked, hogy »Ó, fogadok, hogy nagy házban élsz, mert az apukád híres«, ne hajtsd le a fejed. Nézz fel, és mondd: »Igen, tényleg szép házban élünk, mivel az apám nagyon keményen dolgozik, hogy a lehető legjobb legyen a munkájában«

− tette hozzá a színész.

McConaughey szeretné, ha a gyerekei már fiatal koruktól kezdve alkalmazkodnának a celebélethez, foglalkoznának a problémáikkal, és megértenék a dolgok értékét. De ezek a szabályok más gyerekeknél is jól alkalmazhatóak.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Getty Images