Matthew Perry

A TOP 1 lecke, amit Matthew Perrytől tanulhattunk

Az 54 éves színész, Matthew Perry, akit szombaton holtan találtak jakuzzijában, a Jóbarátok sorozatával vált világhírűvé. Ennek ellenére Perry azt szerette volna, ha nem csak a szitkom Chandlerjeként emlékeznének majd rá halála után.


Matthew egész életében alkoholizmussal és drogfüggőséggel küzdött, melyekről nyíltan beszélt. Igyekezett sokat segíteni a függő embereknek józannak maradni és szerette volna, ha így emlékeznek majd rá halála után.

A 2022-es Q with Tom Power interjúban Perry így felelt Power kérdésére, ami arra vonatkozott, hogy mi a legfontosabb célja most a színésznek az életében:

„A legjobb dolog bennem, hogy ha valaki odajön hozzám, és azt mondja: >>Nem tudok leszokni az ivásról, tudsz nekem segíteni?<< Akkor neki azt tudom mondani, hogy >>Igen<<, és utánajárok, és megcsinálom. Ez a legjobb dolog”

– válaszolta Perry.

„Már régóta mondom, hogy ha meghalok, akkor nem akarom, hogy a Jóbarátok legyen az első dolog, amit megemlítenek. Azt akarom, hogy ez legyen az első dolog, amit említenek, és ezt fogom bizonyítani életem hátralévő részében.”

Tettei, amikre szerette volna, hogy emlékezzenek:

Perry az egyik korábbi malibui kúriáját egy Perry House nevű, férfiaknak szóló józan életet biztosító intézménnyé alakította át, és kiállt a drogbíróságok mellett, ahol a drogproblémákkal küzdő emberek felügyelt, kezelést nyújtó programokra járnak, ahelyett, hogy börtönbe kerülnének a bűncselekményeik miatt. 2013-ban a Fehér Ház Nemzeti Kábítószer-ellenőrzési Politikai Hivatala a gyógyulás bajnoka díjjal tüntette őt ki.

Ez azt bizonyítja, hogy bár sokan a karrierünk eredményei alapján emlékeznek majd ránk, azt mi döntjük el, hogy mi a fontos számunkra, és ez gyakran nem a munkánk lesz.

Bár Matthew Perry számára elkerülhetetlen volt, hogy ne emlékezzünk rá valamennyi részben a Jóbarátok alapján, kívánságának eleget téve mégis sokan hálásak a szociális munkáiért. Talán ez annak is köszönhető, hogy az utóbbi években számtalan interjúban és a könyvében is többször felhívta a figyelmet a világot érintő drog és alkoholproblémákra. Ha valamit megtanulhattunk tőle, akkor az az, hogy sosem késő új életet kezdeni és másokon segíteni. Sosem késő, hogy ránk is másképp emlékezzenek - úgy, ahogyan mi szeretnénk.

Matthew Perry, 1985 k\u00f6r\u00fclFotó: Getty Images

Nyitókép: Colleen Hayes/NBC

(HuffPost)