Perast városa, Kotor, Montenegró

​Le fog esni az állad: ilyen gyönyörű a 4 legolcsóbb mediterrán úti cél

A Földközi-tenger meleg nyarairól, kristálytiszta tengeréről és kilométernyi homokos strandjáról ismert, így tökéletes nyaralási lehetőség.


Az utazási szakértők most azt is elárulták az Expressnek, hogy melyik a négy leginkább „alulértékelt" úti cél idén.

A Samboat hajóbérlési platform utazási szakértői mutatták be a 2023-as év legolcsóbb mediterrán úti céljait, többek között a legidillibb és egyben „megfizethető" hajókirándulásokat, és mindazokat a további lehetőségeket, hogy „uralkodó módjára élvezhessük a nyári szünetet a Földközi-tengeren". Lebegj végig a türkizkék vizen, és fedezd fel a nyüzsgő városokat és a csodálatos tengerpartot!

1. Kotor, Montenegró

Kotor, Montenegr\u00f3

Fotó: Shutterstock

Kotor talán az egyik alulértékeltebb mediterrán hotspot Montenegróban, mostanában kezd csak felkerülni a turisták radarjára. Kisvárosi bája, aranyszínű strandjai és gyönyörű hegyi kilátása miatt lesz egyre népszerűbb, a Kotori-öböl pedig csodálatos csónakázási célpont.

Az utazási szakértők szerint tökéletes egy csoportos kiránduláshoz is, mivel a nyaralók mindössze napi 132 fontért (56 ezer forint) bérelhetnek hajót az öböl körüli kiránduláshoz. A nyaralók meglátogathatják Kotor és Perast festői városait is és a Sziklák Nagyasszonya nevű apró szigetet, a leglenyűgözőbb kilátás pedig minden bizonnyal a hajóról nyílik majd.

​2. Ibiza, Spanyolország

Ibiza strandja, Spanyolorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

A népszerű spanyol sziget, Ibiza tökéletes azok számára, akik a tengerparti sangriát és a nyüzsgő éjszakai életet kedvelik. Ibiza paradicsomi strandja miatt kiváló helyszín a hajókirándulásokhoz.

​3. Korzika, Franciaország

Korzika, Franciaorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Korzika Franciaország egyik legnépszerűbb szigete, amely több mint 200 millió évvel ezelőtt alakult ki, és a Földközi-tengerben található. A sziget gyönyörű természeti kincseknek, köztük lélegzetelállító hegyeknek és végtelen tengerpartoknak ad otthont, ahová a világ minden tájáról érkeznek turisták.

A szakértők Porto-Vecchio kikötővárosát ajánlják, mely fenyőfákkal szegélyezett homokos strandokkal, a Santa Guilia lagúnával, valamint biztonságos vitorlázási körülményekkel büszkélkedhet.

4. Sibenik, Horvátország

Sibenik, Horv\u00e1torsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock

Horvátország az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a turisták számára csodálatos éghajlata és festői kikötői miatt. A csónakázás elengedhetetlen program itt is.

A turisták szerencséjére számos megfizethető árú hajó áll rendelkezésre napi 100 font (42 ezer forint) alatti áron.

Nyitókép: Shutterstock