Katalin hercegné és Meghan Markle

Meghan Markle megtette az első lépéseket, hogy kibéküljön Katalinnal

A hírek szerint Károly király rákdiagnózisa és a walesi hercegné hasi műtétje után Meghan Markle felkereste Katalint, hogy helyrehozza megromlott kapcsolatukat.


A Mirror szerint Meghan azt követően tette meg az első lépést, hogy férje, Harry herceg rövid időre Nagy-Britanniába látogatott, miután bejelentették, hogy Károlynál a rák egyelőre nem közölt formáját diagnosztizálták. Állítólag a színfalak mögött „lépések történnek", és Meghan „felvette a kapcsolatot" Katalinnal, valamint magát a királyt is megkereste.

Meghan felvette a kapcsolatot Katalinnal és Károllyal. Tehát lépések történnek a kibékülés érdekében

− mondta a Us Weeklynek nyilatkozó forrás. Egy másik személy hozzátette, hogy „Meghan támogatja Harryt ebben az egészben, és a legjobbakat kívánja a királyi családnak − Katalint is beleértve".

Ugyanez a személy azt mondta, hogy Katalin „nyitott" a kibékülésre, és „hajlandó továbblépni", de „nem fog beleavatkozni" férje, Vilmos herceg és Harry kapcsolatába, ami még mindig feszültségekkel terhesnek tűnik.

Katalin \u00e9s MeghanFotó: Getty Images
Abban egyetértenek, hogy az élet túl rövid, és van remény arra, hogy ez elvezet a szakadás helyrehozásához

− mondták.

Azt is elmondták, hogy bár Meghan nem kísérte el Harryt, amikor a hónap elején meglátogatta a királyt londoni otthonában, a Clarence House-ban, „teljesen egyetértett azzal, hogy Harrynek ott kell lennie”. Így elmondhatta az apjának, mennyire szereti őt, és teljesebb képet kaphatott arról, hogy mivel néz szembe Károly.

A Katalin és Meghan közötti feszültségre jó példa a hírhedt koszorúslányruha-vita Meghan és Harry 2018 májusi esküvőjéről. Állítólag Meghan sírásra késztette Katalint a nagy napot megelőzően, de Meghan egy 2021-es, Oprah Winfrey-nek adott interjúban tisztázta, hogy valójában fordítva történt, és Meghan „bántódott meg" Katalin miatt.

Harry 2023-ban megjelent Spare című memoárjában tovább részletezte a helyzetet, és azt írta, hogy Meghant „a padlón" találta sírva, miután összeveszett Katalinnal Sarolta koszorúslányruhája miatt. Katalin állítólag azt mondta Meghannak, hogy „probléma" van a ruhával, majd később azt, hogy az összes koszorúslányruhát „újra kell csinálni".

Ugorjunk előre a jelenbe, és bár azt nem tudjuk, hogy Katalin és Meghan személyesen találkozik-e egymással, az OK beszámolója szerint a kettejük közötti telefonbeszélgetés „meleg és humoros" volt.

Remélhetőleg lehet erre építeni a következő hetekben és hónapokban. A rák mindent megváltoztat, és a családoknak össze kell fogniuk, legalábbis nyilvánosan, ebben a nagyon nehéz időszakban

− mondta Richard Fitzwilliams királyi szakértő.


Nyitókép: Karwai Tang/Getty Images