Meghan Markle és II. Erzsébet királynő 2018-ban

Meghan Markle kezdetben teljesen elutasította II. Erzsébet királynő tanácsait

II. Erzsébet királynő meglepődött, amikor Meghan Markle elutasította a királyi élethez való alkalmazkodással kapcsolatos tanácsait − állítja egy új királyi könyv szerzője.


Robert Jobson királyi kommentátor állítja ezt új könyvében, melynek címe III. Károly királyunk: az ember és az uralkodó (Our King Charles III: The Man and the Monarch Revealed), és amely április 13-án jelenik meg − tudósít az Independent.

Jobson azt állítja, hogy a néhai királynő azt javasolta Sussex hercegnőjének, hogy kérjen tanácsot Zsófiától, a mostani edinburghi hercegnőtől, miután csatlakozott a királyi családhoz, mert az uralkodó úgy érezte, hogy menye tanácsadóként tudna működni Meghan számára.

Jobson szerint azonban a hercegné „világossá tette, hogy a saját döntéseket fog hozni", és állítólag arra hivatkozva utasította el a javaslatot, hogy ott van neki Harry herceg.

A királynő − aki felkérte akkori segédmagántitkárát, Samantha Cohent, hogy a beágyazási időszakban dolgozzon Meghan mellett −, melegen javasolta, hogy Meghan forduljon Zsófiához, Wessex grófnőjéhez támogatásért és tanácsért, de ő elutasította az ötletet, mondván neki ott van Harry

− írta Jobson.

Meghan Markle, Harry herceg, II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151

Fotó: John Stillwell - WPA Pool/Getty Images

Jobson nem az első, aki ezt állítja. Gyles Brandreth királyi műsorvezető korábban azt mondta az ITV Lorraine című műsorában, hogy Sussex hercegnéje inkább a férje segítségét kérte, amikor csatlakozott a királyi családhoz.

Brandreth azt is elmondta, hogy a királynő az unokája, Harry iránti szeretete miatt ajánlotta fel a tanácsot Meghannak, mert nagyon szerette volna, ha a pár kapcsolata működne.

Imádta Harryt. Minden unokáját szerette, de őt különösen a humorérzéke miatt, így szívélyesen fogadta Meghant, és nagyon szerette volna, ha ez a kapcsolat működne

− mondta Brandreth a néhai uralkodónőről.

Zsófia később a The Sunday Timesnak adott interjújában reflektált a Sussexek kilépésére a királyi családból, és elmondta, hogy a királyi család tagjai minden új jövevénynek segítenek a beilleszkedésben.

A sussexi hercegi pár Netflix-dokumentumfilmjében Meghan felidézi, hogy először viccnek gondolta, amikor Harry megkérdezte tőle, tudja-e, hogyan kell pukedlizni, nem sokkal a királynővel való első találkozása előtt.

Nyitókép: Jeff J Mitchell/Getty Images