Meghan Markle

Meghan Markle emiatt módosította első gyermeke anyakönyvi kivonatát

Meghan Markle és Harry herceg első gyermeke, Archie Harrison 2019-ben született, egy évvel azután, hogy a pár összekötötte az életét Windsorban. Harry-ék jelenleg az Egyesült Államokban élnek Archie-val és 2 éves kislányukkal, Lilibettel, miután 2020-ban kiléptek a brit királyi családból. Utóbbi miatt első gyermekük születési anyakönyvi kivonatának különleges múltja van.


Mióta maguk mögött hagyták a királyi életet, Harry és Meghan sok intim részletet osztott meg a nagyközönséggel korábbi éveikről. Egy 2021-es Oprah Winfrey által készített interjújuk során arról is beszéltek, hogy miért is utasították el, hogy fiuk királyi címeket kapjon a családtól.

Már Archie születése idején is sokat emlegették a lehetséges szakítást a pár és a brit királyi család között. Markle a Rachel Meghan néven szerepelt fia hivatalos papírjain.

Harry herceg \u00e9s Meghan MarkleFotó: Getty

2019. június 5-én, azaz közel 1 hónappal Archie születés után azonban módosították a dokumentumot, melyben Markle az „Őkirályi fensége, Sussex hercegnéje” titulust kapta.

Egyes lapok és királyi szakértők azt állították, hogy a változtatás, amely mindössze néhány nappal azelőtt történt, egy lépés volt, hogy Harry-ék megkülönböztessék magukat Vilmos hercegtől és Katalin hercegnétől.

Harry és Meghan ezután kiváltak a walesi hercegi párral közös jótékonysági szervezetükből, majd pár hónappal később el is köszöntek a királyi udvartól.

A Mirrorszerint II. Erzsébet királynő korábbi sajtótitkára, Dickie Arbiter azt mondta, hogy a változtatások Archie születési bizonyítványán a pár tervének korai része lehetett, míg Ingrid Seward királyi szakértő azt nyilatkozta:

Az, hogy egy királyi család megváltoztassa a születési anyakönyvi kivonatot, példátlan, de az előnevek eltávolítása is figyelemre méltó.

Nyitókép: Sussexroyal/Instagram