Vízi teknős a korallok között

Megnyílt Ausztrália első víz alatti szállodája

A nemrég megnyílt Reefsuites lehetővé teszi, hogy a Nagy Korallzátony gazdag tengeri élővilágát közvetlen közelből csodájuk, anélkül, hogy akár csak a lábujjunkat be kellene dugni a vízbe.


Ausztrália olyan csodálatos természeti adottságoknak ad otthont, mint a Nagy-korallzátony, a Cápa-öböl, az Ayers-szikla, a 12 apostol mészkő-oszlop csoport és még sok más. Jó ezeket mind látni, Ausztráliát bejárva, de egy nemrég nyílt szálloda új szintre emeli a turistálét élményét.

Képzeljük el, hogy a lehető legközelebbről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt úgy, hogy egy centit nem kell alámerülnünk a vízben. Ez nem fantáziálgatás innentől, Ausztrália első víz alatti szállása, a Reefsuites ugyanis ilyen és ehhez hasonló élményeket nyújt vendégei számára.

A különleges szálloda az első sorban kínál helyet a lenyűgöző tengeri világban, méghozzá annyi időn keresztül, amennyire mi vágyunk – és még a levegőnk sem fogy el, mint búvárkodás közben. Az üvegen keresztül egészen közelről láthatjuk a minket körülvevő vízi világot, bármikor, még éjjel is, amikor a szálloda fényei megvilágítják a vizet.

A Reefsuites két prémium víz alatti szállodai lakosztályt kínál, amelyek mindegyike egy szürreális víz alatti utazásra viszi a vendégeket, a padlótól a mennyezetig érő panorámás kilátással a mélykék tengerre. A kétágyas vagy egyágyas lakosztályok két fő számára alkalmasak, akik zavartalanul, 360 fokos kilátásban szeretnék élvezni a tengeri életet.

Míg kint a gazdag tengeri élővilág és a kivételes környezet bűvöl el, addig a lakosztályon belül is hasonló prémium szolgáltatásban részesül a vendég. Arra azonban érdemes fekészülni, hogy – nyilvánvaló okok miatt – nincs TV vagy mobil vétel, itt aztán tényleg minden a kikapcsolódásról szól.

Az életre szóló, all-inclusive utazás során a nagysebességű Whitsunday hajón akár 1500 halfajt, ezen kívül teknősöket és rájákat is láthatunk.

Emellett a vendégek privát vezetett búvártúrákon, félig tengeralattjáró túrákon vehetnek részt, beléphetnek a víz alatti obszervatóriumba és úszhatnak is, persze. A lazításban és kikapcsolódásban a különböző fedélzeti finomságok segítenek.

(Luxurylaunches)