Katalin walesi hercegné a 2023-as királyi varieté előadáson a londoni Royal Albert Hallban 2023. november 30-án

Megváltozott Katalin hercegné „királyi személyisége”?

A walesi családról kétségkívül a legtöbbet beszélnek a világon, főleg az elmúlt félévben, Katalin hercegné az év elején diagnosztizált rákbetegségét követően.

Katalin hercegné márciusban jelentette be, hogy rákkal küzd, azóta Windsorban gyógyul, és a júniusi Trooping the Colour parádén tért vissza a nyilvánosság elé. Ezt széles körben ünnepelték, ami nem meglepő, miután Katalint széles körben a család legnépszerűbb tagjának tartják.

„Vilmos és Katalin messze a legkedveltebb tagjai a királyi családnak, valóban ők azok a pillérek, amelyeken a monarchia jövője nyugszik”

– nyilatkozta Christopher Andersen királyi szakértő nemrég a Fox News Digitalnak.

A monarchia elmúlt néhány viharos évei közepette különösen Katalin hercegnőnek tulajdonítják, hogy a királyi családot a felszínen tartja.

Királyi szakértők ebben a hónapban Katalin népszerűségéről nyilatkoztak, megjegyezve, hogy „királyi személyisége" miként változott – a korai színre lépésétől kezdve a legkedveltebb családtaggá vált.

A szakértők a Channel 5 Kate: A Queen for the Future (Katalin: A jövő királynője) című új dokumentumfilmben elmondták, hogy ez annak köszönhető, hogy a hercegné játékos és szerethető személyisége eltávolodott visszafogottabb természetétől, és a nyilvánosság előtt felvállalja szórakoztató oldalát.

„Ő egyértelműen az a fajta ember, aki megérti, hogy a hagyomány és a modernitás kéz a kézben járhat. Nagyon szimpatikus. Nagyon bájos. És nagyon sportos is”

– magyarázta Afua Hagan újságíró a dokumentumfilmben.

Hozzátette, hogy Katalin nem bánja, ha talán nem tökéletesen csinál mindent, és sok időt szán a gyerekekre.

„Ami igazán, igazán meglepett, az az, hogy [a walesi hercegné] mennyi időt szánt különösen arra, hogy a gyerekekkel beszélgessen. Ez egy nagyon különleges tulajdonság, hogy képes lejönni a gyerekek szintjére, elbeszélgetni velük, kapcsolatot teremteni és kötődni hozzájuk.”