Melania Trump NFT kollekciója

Nagyot zuhant a kriptovaluta, Melania Trump kalapja is bánja

Az egykori first lady egy ikonikus kalapját ábrázoló NFT-t bocsátott árverésre, de a kriptovaluta-zuhanás miatt 80 ezer dollárral kevesebbet kapott, mint remélte.

Melania Trump árverésre kínált néhány darabot férje, Donald Trump elnöksége idejéből, amikor ő még az Egyesült Államok fist ladyjeként élte mindennapjait. A Head of State Collection tételei között szerepelt ikonikus, széles karimájú fehér kalapja is, melyet Emmanuel Macron francia elnök és felesége, Brigitte fogadásakor viselt a Fehér Házban 2018 áprilisában. A népszerű kiegészítő mellett egy Coulon által festett akvarell is szerepelt a tételek között, amely az említett kalapot viselve ábrázolja Melaniát, valamint a műalkotás digitálisan mozgó NFT-verziójára is licitálni lehetett.

A kollekció minimum leütési ára 250 ezer dollár (több mint 80 millió forint) volt. Ahhoz, hogy valaki beszállhasson a licitbe, egy feltételnek kellett megfelelnie: minimum 1800 Solana kriptovalutát kellett birtokolnia. Összesen öt ember vett részt az aukción, és a minimum összeg viszonylag gyorsan összejött.

A nagy öröm előtt azonban kiderült, hogy a kriptopiac zuhanása miatt a tokenek értéke nagyjából negyven százalékkal visszaesett. Mindent számításba véve a kép 170 ezer dollárért kelt el (54 millió forint), vagyis sokkal kevesebbért, mint amire számítottak.

„Nos, én sosem szerettem a kriptovalutákat, sokkal inkább a dollárt; szerintem a dollár számít valutának, szóval sosem voltam nagy rajongója. De egyre nagyobbra és nagyobbra épül, és senki nem tesz semmit ellene"

— idézi Donald Trump szavait a Luxurylanches.