Chanel üzlet kirakata

Te vennél Chanelt egy halott szélhámosnőtől? − elárverezik Melissa Caddick ruhatárát

A nemrég elhunyt szélhámosnő, Melissa Caddick dizájner ruhatára a héten kerül kalapács alá.Caddick 2020 végén tűnt el a csalárd befektetési tervei miatt indított nyomozás során, amelynek során mintegy 30 millió dollárt (10,8 milliárd forint) lopott el gyanútlan ügyfelektől, barátoktól és családtagoktól.

A nőt azóta halottnak nyilvánították, miután részleges maradványait megtalálták egy új-dél-walesi strandon.

Most a Caddick hagyatékát kezelők megpróbálják visszafizetni a Caddick áldozatainak járó 23,5 millió dollárt (8,4 milliárd forintot) a vagyonának eladásával.

Eddig többek között 2023 januárjában 9,8 millió dollárért (3,5 milliárd forint) adták el Caddick Dover Heights-i otthonát, és korábban elárverezték luxus ékszereit, műtárgyait és dizájneráruit.

A legújabb árverés, amelyet csütörtökön tartanak a Shapiro's aukciósházban Sydneyben, Caddick jelentős méretű dizájner ruhatárára összpontosít.

A kollekción belül Chanel, Dior és Oscar De La Renta ruhákat, Hermes kabátokat, Gucci és Louis Vuitton táskákat találunk − mindezt kedvező áron azok számára, akiket nem zavar a tárgyak zavaros múltja.

Shapiro 100 és 200 dollár (36 ezer és 72 ezer forint) közötti áron kínál egy pár Dior slingbacket, míg Chanel-ruhákat 200 és 300 dollár (72 ezer és 108 ezer forint) közötti áron lehet kapni, Caddick Gucci mini Jackie táskáját pedig 300 és 500 dollár (108 és 180 ezer forint) közé becsülik.

Természetesen ezek az árak az egekbe szökhetnek a licitálástól függően.

Egyesek talán nem tudnak ellenállni a lehetőségnek, hogy ilyen jó áron hozzájussanak egy pár Dior slingbackhez, de másoknak talán kellemetlen lehet a gondolat, hogy egy halott szélhámosnőtől származó Chanelt vásároljanak.

A licitálók lelkiismeretét talán az a tudat nyugtathatja meg kissé, hogy vásárlásukkal hozzájárulnak Caddick áldozatainak kárpótlásához.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images