egy pár ül egy kis otthoni sátor alatt

Minden csillagjegynek megvan a saját szeretetnyelve – ez a tied

Bizonyára ismered az öt szeretetnyelvet – az elismerő szavakat, a szívességet, az ajándékokat, a minőségi időt és a testi érintést –, amelyet Dr. Gary Chapman házassági tanácsadó és szerző mutatott be 1992-ben megjelent könyvében. Most megmutatjuk, mit árulhat el a csillagjegyed a szeretetnyelvedről. Olvass tovább!


Kos (március 21. - április 19.)

Kos szeretetnyelv: Cheerleader (megerősítő szavak)

Mindig a következő célod után mész, és győzni akarsz! Az ideális szerelmed a személyes szurkolótársad, aki megmutatja, hogy melletted áll, bármilyen őrült ötletről legyen is szó. Értékeled a pozitív megerősítéseket, a jóéjt-telefonhívásokat és a nem is olyan titkos hódolók leveleit. Olyan valakire van szükséged, aki hangosan szeret.

Bika (április 20. - május 20.)

Bika szeretetnyelv: Netflix & Chill (testi érintés egy csipetnyi szívességgel)

Földhözragadt földjegyként semmi sem fontosabb számodra, mint a szeretteiddel való meghitt együttlét. A boldogság számodra egy nap a kanapén, egy plüss takaróba bújva, a háttérben a Hollywoodi ingatlanosok maratonjával, miközben egy tányér nachost majszolsz. Szükséged van valakire, aki hajlandó veled lustálkodni. Aki pedig hajlandó kitakarítani egy pihenéssel töltött nap után, bónusz pontokat kap.

Ikrek (május 21. - június 20.)

Ikrek szeretetnyelv: Pletyka (megerősítő szavak és minőségi időt)

Legyünk őszinték: soha nem hagyod abba a beszélgetést. Ezért is ájulsz el bárkiért, aki képes lépést tartani veled ebben. Szereted, ha megerősítik és kibővítik a véleményedet, de imádod a jó vitákat is. Egészen addig, amíg nem arról folyik vita, hogy ki szeret téged. Közös ellenségeket találni egy életre szóló kötelék lehet.

Rák (június 21. - július 22.)

Rák szeretetnyelv: Mély kötődés (minőségi idő)

Csak arra vágysz, hogy a különleges embereid körül legyél. Az ideális szerelmed el akar kísérni az élet minden mérföldkövéhez, és fogni akarja a kezed a nehéz időkben. Szerelmi filozófiádat a Harry és Sally című film fináléjának ikonikus sorával lehet összefoglalni: „Azért jöttem ide ma este, mert amikor rájössz, hogy valakivel szeretnéd leélni az életed hátralévő részét, azt akarod, hogy az életed hátralévő része minél hamarabb elkezdődjön".

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

Oroszlán szeretetnyelv: A hírnév érzése (fizikai érintés és ajándékok fogadása)

Imádod a reflektorfényt, ezért a szeretteid közelségét nem lehet megtagadni. Azt sem bánod, ha elhalmoznak ajándékokkal és elismerésekkel (és cserébe adsz is)! Akkor érzed magad szeretve − és leginkább önmagadnak −, ha úgy érzed, te vagy a film főszereplője.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

Szűz szeretetnyelv: Szívességek

Te vagy mindenki vészhelyzeti kapcsolattartója, ezért is jelent számodra olyan sokat, ha valaki más felajánlja, hogy átveszi a feladatot tőled. A te szerelmi nyelved az, ha valaki nemcsak elmosogat vagy összeszedi a szennyest, hanem a te módszereidet követve végzi el a házimunkát. Semmi sem izgat fel jobban, mint egy olyan valaki, aki leül veled, amíg az útleveled megújítására vársz.

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 \u00f6lelkezik

Fotó: Unsplash

Mérleg (szeptember 23. - október 21.)

Mérleg szeretetnyelv: Mesteri kurátor (Ajándékok)

Igazi ízlésformálóként elájulsz a szerelmed és barátaid jól összeállított ajándékoktól. A meglepetésnek nem kell drágának vagy fényűzőnek lennie, csak tükröznie kell egyedi személyiségedet és esztétikai érzékedet. Az Ikrekhez hasonlóan te is szereted a bennfentes vicceket. Olyan valakit szeretnél, aki megért téged, és ezt ajándékkal tudja alátámasztani.

Skorpió (október 22. - november 21.)

Skorpió szeretetnyelv: Elmenekülés (minőségi idő és testi érintés)

Bár mindenki a szexi, titokzatos típusnak állít be téged, számodra az igazán fontos, hogy minőségi időt tölts a szeretteiddel. Olyan barátokra és párra van szükséged, akik minden mélységedben jól érzik magukat. A te szeretetnyelved az elmenekülés, és minden romantikus találkozásnál erre vágysz. Legyen szó egy szürreális nyaralásról, egy dekadens étkezésről vagy szexről a tengerparton, a végletekig akarod vinni a dolgokat.

Nyilas (november 22. - december 21.)

Nyilas szeretetnyelv: Nyilas: Repülőjegyek (Minőségi idő)

Mivel mindig a következő kalandot hajszolod, szükséged van valakire, aki lépést tud tartani a tempóddal. A tökéletes emlékképek megalkotása a legfontosabb. Legyen szó akár egy csendes elvonulásról, egy romantikus és gyors tempójú japán utazásról vagy olaszországi hegyi túráról, az élmény a lényeg. Ideális esetben a szerelmed már megtervezte ezeket az utazásokat, így te hátradőlve élvezheted az utazást.

Bak (december 22. - január 19.)

Bak szeretetnyelv: Luxuscikkek (Ajándékok)

A csúcson vagy mindenben, amit csinálsz. És mivel az élet finomabb dolgait is élvezed, és olyan párt szeretnél, aki ezeket is értékeli. Nincs is jobb annál, mint aki tudja, hogyan válasszon ki egy darabot a legjobb minőségben, a legjobb áron. Te is szereted a jó minőségű vintage dolgokat, és nem is lehetnél boldogabb, mint amikor megveszik neked azokat a klasszikus Levi's-eket vagy azt az antik marokkói szőnyeget.

Vízöntő (január 20. - február 18.)

Vízöntő szeretetnyelv: Aktivizmus (Szivességek)

Te egy lázadó vagy, akinek célja van, ezért szeretnéd, ha szeretteid is veled harcolnának. Megőrülsz azért, akit nem kell emlékeztetni arra, hogy vegyen részt a politikában és az arra érdemes jótékonysági szervezetek munkájában. Minden nap teszel apró dolgokat, amelyek változást hoznak. A te szeretetnyelved az aktivizmus, és készen állsz arra, hogy a szerelmeddel együtt megváltoztasd a világot.

Halak (február 19. - március 20.)

Halak szeretetnyelv: Empátia (elismerő szavak és szívességek)

Legyünk őszinték: olyasvalakire vágysz, aki tűzön-vízen átmenne érted. De ezt sosem kérnéd. Mindig előbb gondolsz másokra, mint magadra, ezért olyan párra van szükséged, aki megerősít téged, miközben egy nagy adag érzelmi munkát is levesz a válladról. Álmodozó vagy, és jó, ha a másik folyamatosan lehúz a földre. Nincs is jobb, mint valaki, aki úgy jelenik meg, hogy még csak kérned sem kell.

Forrás: Purewow

Nyitókép: Unsplash