Repülőgép belseje utasokkal

Ezért ne repülj soha rövidnadrágban

Egy légiutas-kísérő szerint a rövidnadrág viselése az egyik legegészségtelenebb dolog, amit az utasok a repülőn tehetnek.

A légiutas-kísérőként dolgozó @tommycimato nevű TikTok-felhasználó megosztott néhány hasznos repülős tippet, többek között azt, hogy melyek a repülőgép legpiszkosabb helyei, amelyeket az utasoknak mindenképpen el kell kerülniük, és hogy miért nem szabad soha rövidnadrágot viselniük a fedélzeten.

„Ne aludj el, és ne hajtsd a fejedet az ablaknak. Nem te vagy az egyetlen, aki ezt tette, és nem tudod, hány ember vagy gyerek törölte már a kezét vagy más dolgot az ablakba.”

Azt is tanácsolta az utasoknak, hogy próbálják meg elkerülni a rövidnadrág viselését repülés közben.

„Ugyanaz a helyzet, mint az ablakon, sosem lehet tudni, mennyire lesz tiszta, így ha nadrág van rajtad, kevesebb bacilus lesz rajta.”

A hosszú nadrág viselésével az utasok elkerülhetik az üléssel való közvetlen érintkezést, és jobban védve lesznek a repülőgépen a baktériumoktól. A mosdó az egyik legpiszkosabb helynek számít a repülőgépen, és a személyzet tagja arra kérte a nyaralókat, hogy ne érintsék meg az öblítőgombot.

„Soha ne érintsd meg az öblítőgombot puszta kézzel. Ez őszintén szólva szuper egészségtelen és elég gusztustalan, szóval amikor lehúzod, használj szalvétát vagy zsebkendőt, ami a mosdóban van.”

A légiutas-kísérő azt is tanácsolta az utasoknak, hogy legközelebb, amikor repülőre szállnak, igyanak sok vizet és maradjanak hidratáltak.

Ha az utasok rosszul érzik magukat a repülés alatt, arra biztatta őket, hogy beszéljenek a személyzettel.

„Ha tehát ételre, vízre vagy légibetegség elleni zsákra van szükségük, nyugodtan szóljanak nekünk”

– tette hozzá a légiutas-kísérő.

Jamila Hardwick amerikai légiutas-kísérő az Inside Edition című tévéműsorban jelent meg, és elárulta, hogy a repülőgép bizonyos részeit ritkán takarítják, köztük a tálcás asztalokat.

Az Insurancequotes.com 2019-es tanulmánya kimutatta, hogy egy tálcaasztal átlagosan 11,595 csírakolónia-képző egységet (CFU) tartalmaz. A COVID alatt azonban a légitársaságok egy sor szigorú biztonsági és higiéniai intézkedést vezettek be, amelyek közé tartozott a repülőgépek fertőtlenítése a repülés előtt és után.

Az utasoknak azt tanácsolják, hogy étkezés előtt fertőtlenítő kendőkkel tisztítsák meg a tálcaasztalukat, különösen azután, hogy a közösségi médiában olyan képek jelentek meg, amelyeken az utasok a repülőgép tálcáit lábtartóként használják, néhányan közülük cipő vagy zokni nélkül.

A Reddit közösségi médiaplatformon egy másik légiutas-kísérő osztotta meg meglátásait, és azt tanácsolta az utasoknak, hogy ne tegyék a holmijukat az ülés zsebeibe.

„Mindig azt javaslom, hogy soha, de soha, de soha, de soha ne használjanak vagy tegyenek semmit az ülés zsebébe. A szeméttől megtisztítják őket, de soha nem „takarítják ki” Kihúztam és láttam, hogy mindenfélét kihúztak onnan. Koszos zsebkendők, betegzsákok, bugyik, zoknik, emberek lábai, rágógumi, félig leszopott édességek, almamagok... és aztán a következő járaton odamész, és beleteszed a telefonodat/laptopodat/iPadedet.”

(Express)

Nyitókép: Shutterstock