
Éppen nyaralsz? Ezzel a tippel könnyen kiválaszthatod a legjobb helyi éttermet
Utazás közben sokakat a legjobban az új ételek kipróbálása vonz, de könnyen csalódhatunk a túlértékelt és gyenge minőségű turistacsapdák miatt. Egy kulináris szakértő most elárulja, hogyan találhatjuk meg a valódi helyi ízeket.
Maryanne Sparkes, a European Waterways luxushajós utazások és kulináris szakértője szerint a legegyszerűbb módja annak, hogy kiszűrjük az autentikus éttermeket (erről már részletesebben írtunk Olaszországra vonatkozóan), ha a bejáratnál krétával írt menüt látunk. Ez ugyanis többnyire azt jelzi, hogy a konyha szezonális, helyi alapanyagokból dolgozik.
A laminált vagy angol nyelvű étlap inkább a turistáknak szól. A helyiek jellemzően olyan éttermekben esznek, ahol a napi ajánlat kézzel van kiírva, vagyis ez a legjobb garancia a friss, ízletes fogásokra
– fejtette ki. Hozzátette, hogy érdemes kerülni azokat a helyeket, ahol az ételek fotói vannak kiragasztva, ugyanis az autentikus, helyi éttermek inkább egyszerűek, rusztikusak, és a borlapjukon helyi borokat találunk.

Ha a környék kincseit szeretnénk felfedezni, egyszerűen csak kérdezzük meg a helyieket, hová érdemes beülni. Ha érdeklődőek és kedvesek vagyunk, biztosan szívesen segítenek. Fontos továbbá, hogy kerüljük a legforgalmasabb főtereket, ahol gyakran turistamenüt kínálnak. Inkább sétáljunk be a mellékutcákba, ahol rejtett gyöngyszemekre bukkanhatunk. Figyeljük, hol ülnek a helyiek – különösen nem csúcsidőben –, így sokkal nagyobb eséllyel élvezhetünk jobb ételeket kedvezőbb áron.
(Express)
Az egyik közkedvelt légitársaság ellentmondásos új szabályt…