Az Erken kastély

​Ebben a mesebeli kastélyban mi is szívesen élnénk​

A mai világban legtöbben egy minden luxussal ellátott apartmant, egy tengerparti villát vagy egy aranyos, vidéki házikót képzelnek el álomházuknak. Viszonylag kevesen választanának kastélyt, egy orosz üzletembernek viszont ez volt az álma, így el is készíttetett egy mesterséges tó közepén álló, tündérmesébe illő otthont.


Tembulat Erkenov kezdte el a varázslatos ház tervezését és munkálatait. Eredeti elképzelése az volt, hogy egy régies stílusú, mégis minden modern technikával felszerelt palotában élhessen családjával, melyet egy tó vesz körbe. Tervét siker koronázta, hiszen az Oroszországban található Erken kastély minden modern kori formai, méretbeli és léptékbeli korlátot átlép, és úgy néz ki, mint egy rendkívül jól megőrzött középkori vár.

A látszat ellenére az épület kicsivel több mint egy évtizede áll. A Luxurylaunches írása szerint a környékbeli szőlőskertek tovább emelik az összhatást, a tornyot pedig a középkori udvarok mintájára készíttette a megálmodó. A körülötte elterülő tóban halak úszkálnak, így ténylegesen úgy néz ki, mint egy rajzfilmből kiragadott kép.

A kastély 2010-ben nyerte el végleges formáját, és — a kíváncsiskodók nagy örömére — a család szabad betekintést enged a turistáknak. Idegenvezetők kíséretével lehet megtekinteni a kastély szobáit és a tornyot, valamint a csodálatos környezetet is bemutatják.